AB: Hürmüz Boğazı'nın kapatılması kimse için iyi olmaz
Avrupa Birliği (AB), İran'ın Hürmüz Boğazı'nı kapatma ihtimalini "büyük bir tehdit" olarak değerlendiriyor. AB diplomasi şefi Kaja Kallas, birlik dışişleri bakanlarının İran-İsrail geriliminde diplomatik çözüm olanaklarını görüşeceğini açıkladı.
YDH - Avrupa Birliği (AB), İran'ın Hürmüz Boğazı'nı kapatma olasılığını "büyük bir tehdit" olarak gördüğünü ve bu nedenle birlik dışişleri bakanlarının çatışmaya diplomatik bir çözüm bulma imkanlarını görüşeceğini açıkladı.
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, AB dışişleri bakanlarının özellikle gerilimin tırmanması tehdidinden endişe duyduğunu belirterek, "bunun sonuçları çok büyük olabilir," dedi.
Hürmüz Boğazı'nın kapatılmasına özel olarak dikkat çeken Kallas, bu durumun "büyük bir tehdit oluşturduğunu ve kimse için iyi olmayacağını" vurguladı.
Kallas ayrıca, Avrupa Birliği'nin İran ile İsrail arasındaki çatışmada diplomatik bir çözümden yana olduğunu ifade etti.
Hürmüz Boğazı kararı parlamentodan geçti
ABD'nin saldırılarının ardından İran, dünya piyasalarına petrol sevkiyatının yapıldığı Hürmüz Boğazı'nı kapatma tehdidinde bulundu.
Aynı gün İran parlamentosu, boğazın kapatılmasını onayladı. Ancak boğazın kapatılmasına ilişkin nihai kararın, ülkenin Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından alınacağı belirtildi.
İlgili Haberler
ABD-Çin yakınlaşması Hindistan'ı nasıl etkileyebilir?
04 Ekim 2026 21:39
Dizel fiyatlarındaki artış ABD’li kamyoncuları köşeye sıkıştırdı
04 Ekim 2026 21:35
Trump: Kuzey Kore'nin 112 nükleer füzesi var, iyi anlaşmak şart
04 Ekim 2026 20:46
ABD'nin İran çevresindeki uçak gemisi sayısı bire düştü
04 Ekim 2026 20:16
