İsrail’den Filistinli tutukluya lazerli işkence

img
İsrail’den Filistinli tutukluya lazerli işkence YDH

SAAF-İsrail’in Batı Şeria’daki Cenin mülteci kampında tutukladığı Cemal Abdusselam Ebu’l-




SAAF-İsrail’in Batı Şeria’daki Cenin mülteci kampında tutukladığı Cemal Abdusselam Ebu’l-Heyca’ya lazer ışınlarıyla işkence ettiği öne sürüldü.

 

Filistin Enformasyon Merkezi’nin haberine göre Cemal Abdusselam’ın Cenin mülteci kampında yaşayan ailesi, İsrail’in tek kişilik hücrede tuttuğu 50 yaşındaki Cemal Abdusselam’a lazer ışınlarıyla işkence yaptığını belirterek Abdusselam’ın sağlığının tehlikeye girdiğini ifade etti.

 

Uluslar arası insan hakları kuruluşlarına ve medya organlarına mektuplar gönderen Cemal Abdusselam’ın ailesi Ebul’l- Heyca’nın elinin kopmasından dolayı büyük sağlık sorunları yaşadığını belirtti.

 

İnsan hakları kuruluşlarından yapılan işkenceye karşı müdahalede bulunmasını isteyen aile, Cemal Abdusselam’la görüşmelerine izin verilmesi için İsrail’e baskı yapılmasını talep etti.

 

Cenin’deki insan hakları örgütlerinden Nefha da yayınladığı açıklamada Ebu’l- Heyca’nın uzun süredir lazer işkencesine maruz kaldığını belirterek bunu her türlü hukuki ve insani değerden yoksun bir eylem olarak değerlendirdiğini ifade etti.

 



Makaleler

Güncel