Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İran'daki nükleer tesislere yönelik saldırıların insanlık tarihinde daha önce görülmemiş ve çok tehlikeli bir emsal oluşturduğunu belirtti.

YDH - Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İran'daki nükleer tesislere yönelik saldırıların "insanlık tarihinde daha önce görülmemiş ve çok tehlikeli bir emsal" teşkil ettiğini açıkladı.
Rossiya-1 televizyon kanalının yayınında yer alan açıklamalarında Peskov, diplomatik bir çözüm için her zaman imkân bulunduğunu ifade etti.
Peskov, nükleer tesislere yönelik saldırıların sonuçlarının dikkatle ele alınması gerektiğini belirterek, "Genel olarak nükleer tesislere saldırı düzenlenmesi, insanlık tarihinde şimdiye kadar yaşanmamış bir durumdur. Bu nedenle bu, çok tehlikeli bir emsaldir," şeklinde konuştu.
Sözcü, bu tür eylemlerin hem nükleer silahların yayılmasının önlenmesi rejimi hem de Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (UAEA) itibarı üzerindeki olası etkilerinin incelenmesi gerektiğini vurguladı.
Peskov, "Diplomatik bir çözüm için her zaman imkân vardır. Nükleer silahların yayılmasının önlenmesi rejimi ve UAEA'nın itibarı açısından sonuçlarının incelenmesi gerekiyor," diye ekledi.