ABD’den Mehdi Ordusu komutanları için ölüm mangaları

img
ABD’den Mehdi Ordusu komutanları için ölüm mangaları YDH

SAAF-ABD’nin Mehdi Ordusu’nun üst düzey komutanlarını öldürmek için ölüm mangaları




SAAF-ABD’nin Mehdi Ordusu’nun üst düzey komutanlarını öldürmek için ölüm mangaları oluşturduğu açıklandı.

 

Irak’tan yayın yapan “Nehreyn” adlı bir internet sitesi, ABD özel kuvvetlerinin Mukteda Sadr’a bağlı Mehdi Ordusu’nun üst düzey komutanlarını öldürtmek için bir süre önce infaz timleri oluşturduğunu yazdı.

 

Irak güvenlik kaynaklarına dayanılarak verilen habere göre söz konusu özel birlikler, Sadr grubuna bağlı güçlerin bulunduğu yerlerde çatışma çıkarmak ve Mehdi Ordusu’na bağlı kişileri öldürmekle görevlendirildi.

 

Iraklı bir güvenlik yetkilisi Sadr hareketinin etkin üyelerinden mühendis Ahmed el-Safi’nin Risale mahallesinde bir Amerikan keskin nişancısının ateşiyle öldürüşünü bu ölüm mangalarının faaliyetine örnek olarak gösterdi.

 

Mehdi Ordusu’na bağlı bir diğer komutanın da yine bu ölüm mangası tarafından hanımı ve biri bebek olmak üzere iki çocuğuyla birlikte öldürüldüğünü söyleyen Irak güvenlik yetkilisi,  Bağdat güvenlik planının uygulamaya konmasından bu yana Sadr hareketinin güçlü olduğu Özgürlük mahallesinde 8 Mehdi Ordusu komutanının bu ölüm mangaları tarafından öldürüldüğünü belirtti.