Şeyh Kasım: ABD Hizbullah’a karşı gizli savaş başlattı

img
Şeyh Kasım: ABD Hizbullah’a karşı gizli savaş başlattı YDH

SAAF-Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, ABD’nin bazı milis gruplarını




SAAF-Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, ABD’nin bazı milis gruplarını silahlandırarak Hizbullah’a karşı gizli bir savaş başlattığını söyledi.

 

İngiliz Guardian gazetesine bir demeç veren Hizbullah genel Sekreter Yardımcısı şeyh Naim Kasım, ABD’nin Lübnan ordusunu zayıflatarak ve bazı grupları silahlandırarak Hizbullah’a karşı bir gizli savaş başlattığını ve bunun yeni bir iç savaşın doğmasına sebep olabileceğini söyledi.

 

“ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Hizbullah’a karşı gizli bir savaş başlatılması için emir verdi” diyen Şeyh Naim Kasım, ABD’nin bölgedeki hedeflerini Lübnan üzerinden gerçekleştirmek için plan yaptığını açıkladı.

 

Amerikan ve İngiliz basınında daha önce yer alan haberlere göre de ABD Başkanı Bush, CIA’ya bölgedeki İran nüfuzuyla mücadele çerçevesinde Hizbullah’a karşı gizli operasyonlar düzenlenmesine izin verdi.

 

ABD’nin Hizbullah karşıtı gruplara ve Batı yanlısı hükümete yardım ettiğine değinen Şeyh Naim Kasım, “Lübnan hükümeti, ülkenin çeşitli yerlerinde muhtelif grupları silahlandırmakla meşgul. Bu, Başbakanın bilgisi dahilinde yapılıyor ve Başbakana bağlı güvenlik birimleri de bu işi kolaylaştırıyor” dedi.

 

ABD’nin Lübnan’a yaptığı 60 milyon dolarlık yardımla güvenlik güçlerinin sayısının iki katına çıkarıldığı ve sayının 24 bin kişiye ulaştığı belirtilirken, Hizbullah genel Sekreteri Yardımcısı şeyh Naim Kasım da güvenlik güçleri içinde Hizbullah aleyhtarlığının artmaya başladığını ve güvenlik teşkilatlarında taifeciliğin açık bir şekilde hissedildiğini söyledi.

 

Lübnanlı bakanlardan Ahmed Fetfet geçtiğimiz yılın sonlarında Amerikan Los Angeles Times gazetesine verdiği demeçte İran’ın Hizbullah üzerindeki nüfuzunun önlenmesi için güvenlik güçlerinin sayısını arttırdıklarını söylemişti.

 

ABD’nin müdahalelerinin olmaması durumunda Lübnan’daki siyasi sorunun çoktan çözülmüş olacağını belirten Şeyh Naim Kasım, “ABD, hükümeti bunalım sürecini uzatmaya zorluyor, onlar, Lübnan’ı İsrail ve Yeni Ortadoğu planının çıkarına sonuçlanacak bir müzakereye zorlamaya çalışıyor” dedi.

 

İsrail’in Lübnan’a yeni bir saldırı ihtimalini de reddetmeyen Şeyh Naim Kasım “Biz, ABD’nin politikaları doğrultusunda İsrail’in atılacağı yeni bir maceracılığa hazırlıklıyız” diye konuştu.