Adnan Duleymi hakkında tutuklama kararı çıkarıldı

img
Adnan Duleymi hakkında tutuklama kararı çıkarıldı YDH

SAAF-Irak’taki en yüksek yargı organı Irak Uzlaşma Cephesi Lideri Adnan Duleymi hakkında




SAAF-Irak’taki en yüksek yargı organı Irak Uzlaşma Cephesi Lideri Adnan Duleymi hakkında tutuklama kararı çıkardı.

 

Irak Meclisi Hukuk Komisyonu Üyesi Baha el-Areci, bugün gazetecilere yaptığı açıklamada Irak’taki en yüksek yargı organı olan Yüksek Yargı Şurası’nın Adnan Duleymi hakkında çıkardığı tutuklama kararının meclise sunulduğunu açıkladı.

 

Hayy’el Amil ve Hayye’l-Camie bölgelerindeki yüz civarındaki tanığın Adnan Duleymi’yi kendi bölgelerindeki terör eylemlerine katılmakla suçladığını ve şikayette bulunduğunu belirten Areci, Duleymi’nin dokunulmazlığının kaldırılması için mecliste gerekli işlemlerin başlatılacağını belirtti.

 

Adnan Duleymi hakkındaki bu tür suçlamaların yeni olmadığını belirten Iraklı parlamenter, daha önce de Duleymi’nin evinde yapılan aramada patlayıcı yerleştirilmiş araçlar bulunduğunu hatırlattı.

 

Irak güvenlik güçleri, Irak Uzlaşma Cephesi Lideri Adnan Duleymi’nin evinde yaptıkları inceleme sonunda Duleymi’nin korumalarından birini el-Kaide ile işbirliği yapmakla suçlayarak tutuklamıştı.

 

Irak’taki bazı basın kuruluşları da Adnan Duleymi’nin oğlunun Irak’taki birçok bombalama eylemini gerçekleştirdiğini iddia ediyor.

 

Hakkındaki suçlamaları reddeden Duleymi ise siyasi rakiplerini şiddeti tırmandırmakla suçluyor.

 

Irak Yüksek yargı Şurası daha önce de Uzlaşma Cephesi üyesi milletvekillerinden Abdunnasır el-Cenabi hakkında tutuklama kararı çıkarmıştı.

 

Kimi milletvekilleri bu yöndeki yargı kararlarının siyasi olduğunu belirterek söz konusu milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına karşı çıkarken, şimdiye kadar hakkında tutuklama kararı çıkarılan ve milletvekili dokunulmazlığı kaldırılan tek parlamenter olan ez-Zavra TV kanalının sahibi Mişan el-Cuburi, Irak’ı terk etmişti.

 

Adnan Duleymi'nin lideri olduğu Irak Uzlaşma Cephesi'nin 275 sandalyeli Irak parlamentosunda 44 milletvekili bulunuyor.