Irak Direnişi: Topyekûn savaşta ABD güçleri rehinemizdir

img
Irak Direnişi: Topyekûn savaşta ABD güçleri rehinemizdir YDH

Haşd Şaabi bünyesinde yer alan Seyyidu'ş-Şuheda Tugayları genel sekreteri, Irak Direnişi'nin imkânlarının sadece %5'ini kullandığını vurguladı.




YDH- Haşd Şaabi bünyesinde yer alan Seyyidu'ş-Şuheda Tugayları Genel Sekreteri Ebu Ala el-Velai, Irak'taki direniş gruplarının kabiliyetlerinin sadece %5'ini kullandığını belirterek, Irak Direnişi'nin Hizbullah ve Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin sahip olduğu kabiliyetlere sahip olduğuna dikkat çekti.

El-Velai, İsrail'in ülkenin güney bölgesi ile doğusundaki Bekaa bölgesine yönelik saldırılarının devam ettiği bir dönemde Bağdat'ta düzenlenen Lübnan'a destek mitinginde konuştu.

Iraklı direniş lideri, Irak'ın bölgede tırmanan olaylardan ve yoğunlaşan çatışmalardan uzak olmadığını, ülkenin bu gelişmelerin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı.

El-Velai, ABD tarafından desteklenen ve korunan İsrail tarafından gerçekleştirilen “en vahşi barbarca” saldırıya karşı Gazze, Lübnan ve Yemen'deki direnişçi halklarla tam dayanışma içinde olduklarını belirtti.

Genel Sekreter, Gazze ve Lübnan'a yönelik Siyonist-Amerikan saldırganlığı sona ermedikçe Direniş'in bu savaşı sonuna kadar sürdüreceğine söz verdi.

“Tüm kanıtlar veriler, kanıtlar, bilgiler, yüzleşmeler ve ilahi yasalar, kanser tümörü İsrail'in kaçınılmaz sonuna ve Büyük Şeytan Amerika'nın Batı Asya'da yenilgisine işaret ediyor” dedi.

İsrail-Amerikan düşmanı ile yıllar süren çatışmalar boyunca Irak Direnişi’nin onlarca şehit verdiğini ve birçok zafer elde ettiğini vurgulayarak, bu savaşta ümmet ve dünyanın tüm özgür insanları için “büyük bir zafer” elde edileceğinin altını çizdi.

El-Velai ayrıca, Mescid-i Aksa'yı ve işgal altındaki tüm Filistin topraklarını özgürleştirme yoluna bağlı kalma sözü verdi.

“Siyonist-Amerikan düşman, savaş alanının birliğini bozmak için ne kadar uğraşırsa uğraşsın, işgalci varlığın güvenlik caydırıcılığı doktrinini ortadan kaldıran bu ilkeye bağlı kalacağız” diye vurguladı.

“Amerikalıları on yıl süren savaşın ardından aşağılanmış ve yenilmiş olarak Irak'tan çıkardık ve onları bir kez daha Irak'tan, Suriye'den ve Batı Asya'dan çıkaracağız.” dedi.

Şehit komutan Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi el-Mühendis'in kanı “onların peşini bırakmayacaktır” diye ekledi.

Geniş çaplı bir savaşın patlak vermesi halinde ABD güçleri ve varlıklarının “Irak'taki direniş gruplarının rehinesi haline geleceği” uyarısında bulunan el-Velai, Direniş'in imkânlarının Körfez bölgesi ve ötesindeki üslerine ulaşacağını da sözlerine ekledi.