Lübnan’daki el-Kaidecilerin sorgulanması sorun oldu
SAAF-Lübnan’da geçtiğimiz günlerde yakalanan el-Kaide militanlarını sorgulayacak ve
SAAF-Lübnan’da geçtiğimiz günlerde yakalanan el-Kaide militanlarını sorgulayacak ve yargılayacak merci konusunda tartışmalar sürüyor.
Lübnan’da yayınlanan ed-Diyar gazetesinin haberine göre, 14 Martçı grubun üyelerinden eski Adalet Bakanı Semir el-Cisr, bir süre önce ülkenin kuzeyinde yakalanan el-Kaide militanlarının sorgusunun Lübnan ordusu istihbarat birimleri tarafından değil, İçişleri Bakanlığı güvenlik birimleri tarafından yapılması gerektiğini söyledi.
Yakalanan el-Kaide militanlarından bazılarının silah taciri olduğunu, bazılarının da bilgisayar, cep telefonu ve haberleşme araçları satan bir iş yerinin yöneticileri olduğunu yazan gazete, Lübnan’daki Sünni Tevhid Hareketi’nin lideri Bilal Şaban’ın yakalanan militanların başka yerlere bağlı olduğunu, Sünni hareketlere bağlı olmadığını, söylediğini yazdı.
İlgili Haberler
Aun, İsrail hiçbir talebi kabul etmezken müzakerelerde ısrar ediyor
30 Ekim 2026 08:30
Hizbullah’tan Lula’ya tebrik, Küba’ya destek
29 Ekim 2026 22:22
İsrail ordusu Güney Lübnan’da çok sayıda bölgeyi hedef aldı
29 Ekim 2026 13:46
Washington’ın Lübnan baskısı Hizbullah dışındaki isimlere uzanıyor
29 Ekim 2026 08:11
