Arap barış planının tadili konusunda İsrail’le gizli görüşmeler

img
Arap barış planının tadili konusunda İsrail’le gizli görüşmeler YDH

SAAF-Bazı Arap ülkelerinin Arap Barış planının tadili konusunda İsrail’le gizli görüşmeler yaptığı




SAAF-Bazı Arap ülkelerinin Arap Barış planının tadili konusunda İsrail’le gizli görüşmeler yaptığı belirtiliyor.

 

Filistin’de yayınlanan haftalık el-Menar gazetesinin haberine göre bazı Arap ülkeleri ile İsrail arasında Arap barış planının tadil edilmesi konusunda Körfez’e kıyısı bulunan bir Arap ülkesinde gizli görüşmeler yapıyor.

 

Bölgeyle ilgili gizli gelişmeleri ifşa etmesiyle tanınan el-Menar gazetesi, ismini açıklamadığı bi kaynağın İsrail’le bazı Arap ülkeleri arasındaki görüşmelerin Basra Körfezine kıyısı bulunan bir Arap ülkesinde yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildiğini söylediğini belirtti.

 

Görüşmelerin bölgedeki siyasi tartışmaların çözümüne yönelik ortak prensipler üzerinde anlaşma sağlamaya dönük olduğunu belirten kaynak, görüşmeye katılan Arap ülkelerinin Arap planın İsrail’in kabul edebileceği şekle dönüştürülmesi için çaba gösterdiğini ifade etti.

 

İsrail heyetiyle yapılan gizli görüşmeye beş Arap ülkesine mensup temsilcinin katıldığını belirten el-Menar, bir sonraki toplantının da yine Körfez’deki bir Arap ülkesinde gerçekleştirileceğini yazdı.

 

ABD’nin İsrail’le ilişkileri normalleştirmeye dönük bu görüşmeleri desteklediği ifade ediliyor.

 

Arap Barış planı 1967 sınırlarında kurulacak bir Filistin devleti karşılığında Arap ülkelerinin İsrail’le ilişkilerini normalleştirilmesini öngörüyor.

 

İsrail Arap barış planındaki Filistinli mültecilerin dönüşü ile ilgili maddelerin kabul edilemez olduğunu açıklamıştı.

 



Makaleler

Güncel