El-Hekim: Zorla Baasçı yapılanlara düşmanlık edilmemelidir

img
El-Hekim: Zorla Baasçı yapılanlara düşmanlık edilmemelidir YDH

SAAF-Irak İslam Devrimi Yüksek Konseyi Başkanı Abdülaziz el-Hekim, Baas partisi üyeliğine




SAAF-Irak İslam Devrimi Yüksek Konseyi Başkanı Abdülaziz el-Hekim, Baas partisi üyeliğine mecbur bırakılmış kişilere düşmanlık gösterilmemesi gerektiğini söyledi.

 

Irak İslam Devrimi Yüksek Konseyi’nin resmi sitesinde yer alan habere göre Konsey’in Lideri Abdülaziz el-Hekim bugün Avustralya’nın Irak Büyükelçisini kabulü sırasında zorla Baas Partisine üye yapılmış birçok kişi bulunduğunu belirterek bu tür kişilere hiçbir şekilde düşmanlık edilmemesi gerektiğini söyledi.

 

Irak’taki tüm siyasi grupların eski Baas partisi düşüncesinin ortadan kaldırılmasını ve üst düzey askeri ve sivil idarelere bu partiden birilerinin getirilmesinin önlenmesini öngören anayasayı konsensüsle kabul ettiğini belirten el-Hekim, “bu yüzden de herkes Irak’ın en büyük düşmanının geçmişten bugüne Irak halkına karşı en büyük cinayetleri işleyen Saddam’ın Baasçıları olduğunu bilmektedir” dedi.

 

Irak’taki birçok kişinin Saddam’ın Baas Partisi’ne zorla üye yapıldığını da belirten el-Hekim, sırf Baas üyesi olduğu için insanlara düşmanlık edilmemesi gerektiğini ifade etti.