El-Kaide’nin maliye bakanı yakalandı

img
El-Kaide’nin maliye bakanı yakalandı YDH

SAAF-El-Kaide bağlantılı Irak İslam Devleti adlı örgütün Maliye Bakanının Selahaddin kentinde




SAAF-El-Kaide bağlantılı Irak İslam Devleti adlı örgütün Maliye Bakanının Selahaddin kentinde yakalandığı belirtildi.

 

Irak’ta yayınlanan el-Meda gazetesinin haberine göre el-Kaide örgütü tarafından kurulan Irak İslam Devleti’nin Maliye Bakanı, beraberindeki 20 militanla birlikte Selahaddin ilinin Sarsar bölgesinde yakalandığını belirtti.

 

Irak güvenlik güçlerinin yakalanan militanlarla birlikte ele geçirdiği çok miktardaki paraya da el koyduğunu belirten gazete, militanların yakalanmasında el-Enbar ilindeki Sünni aşiretlerin el-Kaide’ye tavır almasının etkili olduğunu yazdı.

 

El-Enbar bölgesindeki Sünni aşiretler, el-Enbar Kurtuluş Şurası adlı bir yapı kurarak, Irak güvenlik güçleriyle birlikte buradaki ve buradan Musul, Diyala ve Selahaddin kentlerine kaçan el-Kaide militanlarına karşı ortak operasyon düzenliyor.

 

Bu operasyonun Sünni aşiretlerle Irak güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirildiğini belirten el-Meda gazetesi, operasyonun ABD’nin bilgisi dışında yapıldığını yazdı.

 

Irak güvenlik güçlerinin bu tür operasyonlarda ABD birlikleriyle koordinasyon kurmasının vakit aldığını söylediklerini belirten gazete, Iraklı güvenlik güçlerinin “bu operasyonların ABD ile birlikte yürütülmesi zaman alıyor ve bir süre sonra da operasyon yapılacağı ortaya çıkıyor ve bundan bir sonuç alınamıyor” dediğini nakletti.