İran: ABD’ye ihtiyaç duyduğu askeri malzemeyi satabiliriz

img
İran: ABD’ye ihtiyaç duyduğu askeri malzemeyi satabiliriz YDH

SAAF-İran Genelkurmayı muavinlerinden General Muhammed Rıza Nakdi, ülkesinin ambargo




SAAF-İran Genelkurmayı muavinlerinden General Muhammed Rıza Nakdi, ülkesinin ambargo sayesinde kendi kendine yeterli hale geldiğini belirterek İran’a ambargo uygulayan ABD’ye ihtiyaç duyduğu askeri malzemeleri ihraç edebileceklerini belirtti.

 

İrna haber ajansının bildirdiğine göre bugün bir basın toplantısı düzenleyen General Nakdi, İran’ın ambargo kapsamındaki malzemeleri kendisinin üretmeye başladığını belirterek “Amerikalıların ihtiyaç duyması halinde İran gelecek yılın ikinci yarısından itibaren bu malzemeleri ABD’ye ihraç edebilir” dedi.

 

Güvcenlik ve savunma alanında kendi kendine yeterli olmanın İran açısından fiyattan çok daha önemli olduğunu belirten General Nakdi, yerli sanayicilere askeri alanda yatırım çağrısında bulunarak “artık birkaç sent daha ucuza mal etmek için yabancı ülkelere gitmeyeceğiz” dedi.

 

Sahip oldukları bilimsel ve teknolojik kapasite ile öz kaynaklara dayalı olarak teknoloji üretir hale geldiklerini belirten İranlı yetkili, mevcut teknolojik imkânlarla ambargo kapsamındaki birçok ürünü içeride üretebildiklerini ifade etti.

 

İran'ın birçok ülkeye silah ihraç ettiğini de belirten General Nakdi, ülkesinin geçen yıl silah ihracatı konusunda rekor kırdığını söyledi.

 



Makaleler

Güncel