Kadima Partisi Ehud Olmert’i başbakanlık görevinden alacak

img
Kadima Partisi Ehud Olmert’i başbakanlık görevinden alacak YDH

SAAF-İsrail’de iktidarda bulunan Kadima Partisi’nin Ehud Olmert’i başbakanlık görevinden alacağı




SAAF-İsrail’de iktidarda bulunan Kadima Partisi’nin Ehud Olmert’i başbakanlık görevinden alacağı bildirildi.

 

İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesine açıklamalarda bulunan ve isminin açıklanmasını istemeyen Kadima Partisinden bir yetkili, yapılan baskılar sonucu partinin yakın bir gelecekte Başbakan Ehud Olmert’i başbakanlık görevinden uzaklaştırabileceğini belirtti.

 

Parlamento ve Kaidima Partisi’nin üyelerinin çoğunun Ehud Olmert’in görevden alınmasından yana olduğunu belirten yetkili, parlamentoda bulunan 29 Kadima Partisi üyesinden 15’inin Ehud Olmert’in başbakanlıktan alınmasını istediğini kaydetti.

 

Lübnan savaşı sırasında yaşanan başarısızlığı soruşturan Winograd komisyonunun yaşanan başarısızlıkla ilgili raporunu bugünlerde açıklaması bekleniyor. Daha önce raporun Olmert’i kusurlu bulması halinde Başbakan Ehud Olmert’in görevinden istifa edeceği belirtilmesine rağmen Başbakan Olmert, son günlerde yaptığı açıklamalarda Winograd raporunda kusurlu bulunması halinde bile istifa etmeyeceğini belirtmişti.

 

Aralarında Başbakan Olmert’in de bulunduğu 70’ten fazla askeri ve siyasi yetkili, Lübnan savaşında yaşanan başarısızlıkla ilgili komisyona ifade vermişti.

 

Olmert’in istifa etmesi veya görevden alınması durumunda Hizbullah’ın bunu kendisi açısından ikinci bir zafer olarak ortaya koyması bekleniyor.



Makaleler

Güncel