Atina Belediye Başkanı Haris Doukas, İsrail'in Atina Büyükelçisi Noam Katz'ın suçlamalarına yanıt vererek İsrail'in Gazze'deki eylemlerini soykırım olarak nitelendirdi. Doukas, "Sivilleri öldürenlerden demokrasi dersi almayız," dedi.

YDH - Atina Belediye Başkanı Haris Doukas, İsrail'in Atina Büyükelçisi Noam Katz'ın belediye yetkililerine yönelik suçlamalarına yanıt verdi.
Doukas, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, İsrail'in Gazze'deki eylemlerini "soykırım" olarak nitelerken, Katz'ın Atina'daki antisemitik duvar yazıları konusunda belediyenin eylemsiz kaldığı yönündeki suçlamalarını da reddetti.
"Sivilleri öldürenlerden demokrasi dersi almayız"
Doukas, şehrin şiddet ve ırkçılığa karşı duruşunu vurgulayarak Atina'nın sivil ölümlerinden sorumlu olanlardan demokrasi dersine ihtiyacı olmadığını ekledi.
Doukas, "Sivilleri öldürenlerden demokrasi dersi almayız. Demokratik bir ülkenin başkenti olan Atina, ziyaretçilerine sonuna kadar saygı duyar ve vatandaşlarının ifade özgürlüğü hakkını savunur. Şehrin belediye yönetimi olarak şiddete ve ırkçılığa karşı aktif muhalefetimizi kanıtladık," dedi.
Belediye başkanı, "Sivilleri ve gıda yardımı sırasında bekleyen çocukları öldürenlerden, Gazze'de her gün onlarca insanı bombalarla, açlıkla ve susuzlukla ölüme sürükleyenlerden demokrasi dersi kabul etmiyoruz," diye ekledi.
"Büyükelçi duvar yazılarına odaklanıyor"
Belediye başkanı ayrıca büyükelçinin duvar yazılarına odaklanmasını da eleştirdi. Doukas, "Gazze'de eşi benzeri görülmemiş bir soykırım yaşanırken Büyükelçinin sadece duvar yazılarına odaklanması (ki bunlar açıkça temizleniyor) dehşet verici," ifadelerini kullandı ve İsrailli yerleşimcilere verilen Altın Vize sayısının yüzde 90'dan fazla arttığını belirtti.
Büyükelçi Katz, Kathimerini gazetesine verdiği mülakatında, Atina'daki "İsraillileri rahatsız eden antisemitik duvar yazılarına etkili bir şekilde müdahale etmedikleri" gerekçesiyle Atina belediye yetkililerine tepki göstermişti.