Yemen’de muhalifler 4 garnizonu ele geçirdi

img
Yemen’de muhalifler 4 garnizonu ele geçirdi YDH

SAAF-Yemen’deki Şii muhaliflerin lideri Abdülmelik Tabatabi el-Husi, Yemen’in kuzeyindeki Sa’de




SAAF-Yemen’deki Şii muhaliflerin lideri Abdülmelik Tabatabi el-Husi, Yemen’in kuzeyindeki Sa’de kentinde bir soykırım yapıldığını söyledi.

 

Yemen’de yayınlanan el-Tecemmu gazetesinin haberine göre hükümet güçlerine karşı direnişi sürdüren muhalif lider el-Husi, “direnişçiler Sa’de kentindeki halen savaşmakta oldukları 12 ilçeden 4’ünün kontrolünü ellerinde bulundurmaktadır” dedi.

 

Yabancı ülkelerden silah ve para yardımı aldıkları yönündeki hükümet iddialarını da reddeden el-Husi, “bunların hepsi birer yalan ve iftiradan ibarettir, direnişçiler sahip oldukları imkanları sürdürdükleri direnişe borçludur ve Yemen halkı da direnişçilere daha fazla yardım yapmaya hazır olduğunu ilan etmiştir” diye konuştu.

 

Kardeşi Hüseyin el-Husi’nin hükümet güçleri tarafından öldürülmesinden sonra direnişin liderliğini üstlenen Abdülmelik Tabatabi el-Husi, “biz askeri garnizonları ele geçirerek ve normal yollardan satın alarak silah ihtiyacımızı karşılıyoruz, yabancıların yardımına da ihtiyacımız yok” dedi.

 

Öte yandan Yemenli Şii direnişçilerin son iki gün içerisinde yemen ordusuna ait dört askeri garnizonu ele geçirdikleri bildiriliyor.

 

Gazetenin haberine göre Şii direnişçilerin, Sa’de kentindeki Yemen ordusuna ait bir zırhlı tugayı ve buraya bağlı el-Alebe, es-Senare ve el-Abdeyn bölgelerindeki askeri birlikleri ele geçirmesinden sonra Yemen ordusuna bağlı savaş uçakları bu bölgelere yönelik yoğun bombardıman düzenledi.

 

El-Tecemmu gazetesinin haberine göre Sa’de iline bağlı Razah kantini ele geçiren Husi taraftarları, 15 yıldır elektrik ve su sıkıntısı çeken bölge halkına elektrik ve su verdiğini ve halkın bunlardan iki ay boyunca ücretsiz yararlanacağını açıkladı.