Sünni aşiret ittifakı: el-Mısri’yi biz öldürdük

img
Sünni aşiret ittifakı: el-Mısri’yi biz öldürdük YDH

SAAF-Irak’taki bir Sünni aşiret ittifakı el-Kaide’nin Irak kolu Lideri Ebu Eyyub el-Mısri’yi




SAAF-Irak’taki bir Sünni aşiret ittifakı el-Kaide’nin Irak kolu Lideri Ebu Eyyub el-Mısri’yi kendilerinin öldürdüğünü açıkladı.

 

Irak hükümeti, el-Mısri’nin öldürülmesi konusundaki araştırmaların sürdürdüğünü belirtirken ve el-Kaide kendine bağlı internet siteleri aracılığıyla Mısri’nin öldürüldüğü yönündeki haberleri yalanlarken, Irak’taki bir Sünni aşiret ittifakı Ebu Eyyub el-Mısri’yi öldürdüklerini açıkladı.

 

Irak’taki bir Sünni aşiret ittifakının askeri kanadının lideri olduğu belirtilen Hamid el-Ays, Fransız Haber ajansına verdiği demecinde bir hafta önce Mısri’nin el-Enbar iline bağlı Heyse bölgesinde olduğu istihbaratını aldıklarını ve kendisini takibe başladıklarını; ama Mısri’nin el-Nubeyl bölgesinde ellerlinden kaçtığını belirtti.

 

Takiplerini sürdürdüklerini belirten Hamid el-Ays, Duleym kabilesinin Mısri ile birlikte iki Suudi Arabistan bir de Irak vatandaşını öldürdüğünü açıkladı.

 

El-Arabiya televizyonu el-Kaide’ye bağlı grupların Mısri’nin öldürüldüğü yönündeki haberleri yalanladıklarını belirtmiş, Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü de Mısri’nin Irak veya ABD güçleri tarafından değil, terörist grupların kendi içlerinde yaşadığı çatışma sonucu öldürüldüğünü açıklamıştı.

 

Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Albay Abdülkerim Halef, Mısri’nin Bağdat’ın Taci bölgesinde öldürüldüğünü açıklamıştı.