Nasrullah: Winograd Raporu İsrail yenilgisinin teyididir

img
Nasrullah: Winograd Raporu İsrail yenilgisinin teyididir YDH

SAAF-Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, İsrail Hizbullah savaşında yaşanan




SAAF-Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, İsrail Hizbullah savaşında yaşanan başarısızlığın sebeplerini soruşturan Winograd Komisyonunun sunduğu raporun İsrail’in yenilgisini teyit ettiğini söyledi.

 

El-Arabiya televizyonunun haberine göre İsrail içindeki siyasi bunalımı değerlendiren Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Winograd Komisyonu raporunun ilk sonucunun İsrail’in savaştaki yenilgisinin kesin olarak teyit edilmesi olduğunu söyledi.

 

İsrail halkıyla siyasi güçlerinin hükümeti, rejimi ve orduyu içine düştüğü çıkmazdan kurtarmak için süratle harekete geçmesini takdirle karşıladığını belirten Nasrullah, “bu rejim bizim düşmanımızdır; ama bu rejim haksız bir konuda dahi olsa dürüstçe ve samimiyetle adım atmışsa buna saygı göstermekten başka yapacak bir şey yok” dedi.

 

Yapılan savaşla ilgili olarak Lübnan’daki bazı kesimlerin takındığı tavra da değinen Nasrullah, bunların kazanılan zaferi görmezden geldiğini belirterek bu grupları eleştirdi.

 

“Onlar, ibret almak için yaşadıkları yenilgiyi değerlendiriyorlar ve yeniden güç kazanmaya çalışıyorlar; fakat biz kazandığımız zaferi tanıyıp bunu başka zaferlere dönüştürmek için bundan dersler çıkarmıyoruz” diyen Nasrullah, hayatı boyunca Amir Peretz adını unutmayacağını söyleyerek “çünkü o bize büyük ve tarihi bir zafer için zemin hazırladı” diye konuştu.