Iraklılardan el-Cezire’ye protesto

img
Iraklılardan el-Cezire’ye protesto YDH

SAAF-Binlerce Iraklı ülkedeki dini mercilere ve Ayetullah Sistani’ye hakaret ettiği gerekçesiyle




SAAF-Binlerce Iraklı ülkedeki dini mercilere ve Ayetullah Sistani’ye hakaret ettiği gerekçesiyle Necef kentinde protesto gösterisi düzenledi.

 

Necef’te kılınan cuma namazından sonra bir protesto gösterisi düzenleyen Iraklılar, Katar’dan yayın yapan el-Cezire televizyonunu ülkedeki dini mercilere ve Ayetullah Sistani’ye hakaret etmekle suçlayarak kanalın Irak’taki faaliyetlerinin durdurulmasını istedi.

 

Ülkedeki dini merceiyete destek veren pankartlar ve resimler taşıyan Iraklılar, el-Cezire televizyonunun Iraklı dini mercilere yönelik hakaretlerini kınadıklarını belirterek Katar hükümetinden kanalın dini mercilere yönelik saldırgan yayınlarını durdurmasını istediler.

 

Necef ilmi havzası öğretim üyelerinden Muhammed Hüseyin el-Musevi, düzenlenen gösteride yaptığı konuşmada el-Cezire kanalının “bila hudud” adlı programında dini mercilere yönelikj hakaretleri kınadığını belirterek bu programda genel anlamda Necef ulemasına özelde de Ayetullah Sistani’ye hakaret edildiğini belirtti.

 

Irak İçişleri Bakanlığı da el-Cezire televizyonunu Irak’taki gerçekleri çarpıtmakla ve kışkırtıcı yayınlar yaparak etnik ve mezhebi fitne çıkarmakla suçladı.