Irak’tan Katar’a el-Cezire baskısı

img
Irak’tan Katar’a el-Cezire baskısı YDH

SAAF-Irak hükümeti Katar’dan el-Cezire televizyonunun Irak’la ilgili kışkırtıcı yayınları konusunda




SAAF-Irak hükümeti Katar’dan el-Cezire televizyonunun Irak’la ilgili kışkırtıcı yayınları konusunda müdahale etmesini istedi.

 

Irak Dışişleri Bakanlığı bugün bir açıklama yaparak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari’nin, Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Casim Al-i Sani’ye bir mesaj göndererek el-Cezire televizyonunun Irak’ta etnik ve mezhebi kesimleri kışkırtıcı yayınlar yapmasının engellenmesini istedi.

 

El-Cezire televizyonunun Irak’taki terörist grupların liderlerini davet ederek bunlar aracılığıyla Irak’ın ulusal şahsiyetlerine hakaret ettiğini belirten Zebari, bunun da ülkedeki huzursuzlukları arttırdığını ifade etti.

 

Zebari, gönderdiği mesajda Irak halkının el-Cezire televizyonunun yayınladığı programlarla Irak’ın iç işlerine müdahale ettiğini düşündüğünü ve söz konusu kanalın yayınlarının ülkedeki terörist saldırıların artmasına sebep olduğunu söyledi.

 

Zebari ayrıca el-Cezire televizyonunun özel bir yayın kuruluşu olmasına rağmen Katar hükümetinin bu kanalın Irak’ta etnik ve mezhebi kışkırtmalar içeren propagandalarına engel olabileceğini belirtti.

 

El-Cezire televizyonunda yayınlanan bir programda ülkedeki dini mercilere ve Ayetullah Sistani’ye hakaret edildiği gerekçesiyle başta Necef olmak üzere Irak’ın birçok kentinde protesto gösterileri düzenlenmişti.