El Kaide’den Sünni partilere ağır suçlama

img
El Kaide’den Sünni partilere ağır suçlama YDH

SAAF-Iraklı Sünni gruplarla el-Kaide örgütü arasındaki gerilim tırmanırken Sünni gruplara yönelik




SAAF-Iraklı Sünni gruplarla el-Kaide örgütü arasındaki gerilim tırmanırken Sünni gruplara yönelik saldırılarını sürdüren örgüt, yayınladığı bildiriyle de Sünni partileri hedef aldı.

 

El-Kaide tarafından bugün yayınlanan bir bildiride Irak Hükümeti, Adnan Duleymi liderliğindeki Irak Uzlaşma Cephesi ve Tarık Haşimi liderliğindeki Hizb-i İslami sert bir dille suçlandı.

 

El-Kaide örgütünün Irak kolu tarafından yayınlanan bildiride, Arap ülkeleri hükümetlerine, Irak’ta siyasal sürece katılan Sünni gruplara, özellikle de Hizb-i İslami ve Irak Uzlaşma Cephesi’ne ağır hakaretlerde bulunuldu.

 

Örgüt tarafından yayınlanan bildiride “Şarm eş-Şeyh Konferansı’nın” zor ve hassas bir dönemde gerçekleştirildiği ve amacının da Nuri el-Maliki hükümetini desteklemek olduğu ifade edildi.

 

Örgüt, Maliki hükümetini, –bildiriye göre- el-Hizbu’l Iraki ve alçaklık (uzlaşma) cephesinden oluşan hain Sünnileri kullanarak bir uzlaşma gerçekleştirmeye çalışmakla suçladı.

 

Bildiride ayrıca şu sözlere yer verildi: Ulusal-laik projelerin savunucuları, cihattan kaçan seçim taraftarları, “parlamenter selefilik”i savunanlar ve benzeri gruplarla yakınlaşarak ittifak kurmuşlardır. Şeriatın maksatlarını gerçekleştirmeden tamamen uzak gülünç projeler ileri sürerek İbn el-Alkami’nin ve Safevilerin torunlarıyla uzlaşma çağrısında bulunmuşlardır.”