Irak’ta Şii ve Sünni alimler birliği kuruluyor

img
Irak’ta Şii ve Sünni alimler birliği kuruluyor YDH

SAAF-Irak’ta Şii ve Sünni alimler birliğinin kurulması için hazırlık komitelerinin oluşturulduğu




SAAF-Irak’ta Şii ve Sünni alimler birliğinin kurulması için hazırlık komitelerinin oluşturulduğu belirtiliyor.

 

Irak’ta yayınlanan es-Sabah gazetesinin haberine göre Şii ve Sünni alimlerin oluşturacağı birliğin hazırlık komitesi, halen ülke çapındaki tüm alimlerin katılacağı geniş çaplı konferansın ön çalışmalarını yapıyor.

 

Hazırlık komitesinin yayınladığı bildiride önde gelen birçok Şii ve Sünni alimin gerçekleştirdiği birçok toplantıyla ülkede kurulacak Şii ve Sünni alimler birliğinin kurulması için düzenlenecek geniş çaplı konferansın hazırlıklarını yaptığı ifade edildi.

 

Birliğin İslam Konferansı öncülüğünde oluşturulan Mekke belgesini hayata geçirmek için çalışma komiteleri oluşturduğu ve bu şekilde İslami vahdet kültürünün geliştirilmesi ve Irak’taki tüm mezheplerin birbirine yakınlaştırılması için çalışacağı bildirildi.

 

Oluşturulacak birlikle Irak’taki muhtelif kesimler arasında kardeşlik bağlarının güçlendirileceğinin belirtildiği bildiride şiddete, kör taassuplara ve aşırılıklara karşı mücadele edileceği ifade edildi.

 

Bildiride ayrıca oluşturulacak Şii ve Sünni alimler birliğinin oluşturulması için düzenlenecek konferansın yerinin ve zamanının yakında ilan edileceği belirtildi.

 

Seyyid Mahmud el-Haydari, Şeyh Ahmed Abdulgafur es-Samerrai, Şeyh Fuad el-Mikdadi, Şeyh İbrahim en-Ni’me, Şeyh Muhammed Taki el-Mevla, Şeyh mahmud es-Sumeydi, Seyyid Hüseyin Bereket eş-Şami, Haris el-Ubeydi, Şeyh Abdülhalim ez-Zuheyri ve Şeyh Mahmud el-İsavi, kurulacak birliğin hazırlık komitesinin üyelerini oluşturuyor.