İsrail güçleri 'çözümü' intiharda buluyor
İsrail medyası, Gazze sınırındaki Sderot polis departmanında görevli bir polis memurunun intihar ettiğini ve güvenlik güçlerinde TSSB ile ruhsal sıkıntı vakalarının arttığını bildirdi.
YDH- İsrail medyası, bugün, Gazze Şeridi çevresindeki “Sderot” yerleşim bölgesi polis departmanında görevli bir polisin intihar ettiğini bildirdi.
İsrail güçleriyle birlikte görev yapan ve Travma Sonrası Stres Bozukluğu (TSSB) yaşayan isimsiz bir kaynağa göre, söz konusu polis memuru daha önce İsrail işgali altındaki topraklarla Gazze Şeridi sınırına yakın Sderot şehrindeki polis merkezinde 7 Ekim 2023 Aksa Tufanı Operasyonu’nda yaşanan çatışmalara katılmıştı.
İsrail medyası, polisin “saldırıda hayatını kaybeden meslektaşlarının etkisiyle psikolojik semptomlar yaşadığını” belirtti. Ayrıca, bu yılın başından bu yana güvenlik güçlerinde intihar edenlerin sayısının 22’ye yükseldiği bildirildi.
Uzmanlar, söz konusu olayın, savaşın başlamasından bu yana İsrail güvenlik ve kurtarma hizmetlerinde bildirilen intihar vakaları ve ruhsal sıkıntı tanıklıklarına bir yenisini eklediğini söyledi.
İsrail’de “gazilere” psikolojik destek sağlayan kuruluşlar, TSSB, tükenmişlik ve depresyonla ilgili yardım taleplerinde “keskin bir artış” gözlemlendiğini belirtti.
İlgili Haberler
Netanyahu İsrail'in son başbakanı olmak istiyor
24 Ekim 2026 23:23
En büyük rakibinden Netanyahu'ya: 'Gerçeklikle bağını kopardı, yönetem…
24 Ekim 2026 23:16
Şas’taki bu çatlak Netanyahu’nun seçim hesabını zorlayabilir
24 Ekim 2026 22:49
Netanyahu'nun kaçtığı hesaplaşmalar seçim arifesinde karşısına çıktı
24 Ekim 2026 22:31
