Bakuba da El-Kaide’ye karşı cephe açtı

img
Bakuba da El-Kaide’ye karşı cephe açtı YDH

SAAF-Sünni aşiretler, el-Enbar Kurtuluş Şurasından sonra, el-Kaide örgütüyle mücadele için




SAAF-Sünni aşiretler, el-Enbar Kurtuluş Şurasından sonra, el-Kaide örgütüyle mücadele için Bakuba’da da bir kurtuluş şurası oluşturdu.

 

Bakuba’da el-Kaide örgütüyle mücadele etmek için 280’den fazla Sünni aşiret lideriyle askeri yetkilinin Bakuba Kurtuluş Şurası’na katıldığı bildiriliyor.

 

Bakuba Kurtuluş Şurası Başkanı Avad Necm er-Rebii, bugün düzenlediği basın toplantısında “çeşitli kesimlere mensup 280 aşiret lideriyle askeri yetkili Irak İslam Devleti adlı grubun yol açtığı facialarla mücadele etmek için Bakuba Kurtuluş Şurası saflarına katıldı” dedi.

 

Diğer silahlı gruplarla da Iraklı sivillerin kanına ellerlini bulaştırmış olmamaları şartıyla Irak İslam Devleti adlı gruba karşı işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirten Bakuba Kurtuluş Şurası lideri, “Irak hükümetini de kenti tekfirci teröristlerden kurtarmak için acil müdahaleye çağırıyoruz” dedi.

 

Artan terör saldırılarından dolayı halkın kentten göç etmek zorunda kaldığını belirten Rebii, Irak güvenlik güçleriyle ABD liderliğindeki çok uluslu gücün yaşanan şiddet olaylarına müdahale etmemesinden yakındı.

 

Irak parlamentosu milletvekillerinden Beşiri el-Kenani de son birkaç ay içinde kentten 12 bin ailenin göç etmek zorunda kaldığını belirterek kentteki 66 caminin yıkıldığını, 450 tarlanın da ateşe verildiğini ifade etti.

 

Son aylarda yoğun şiddet olaylarının yaşandığı Bakuba kentinin Irak İslam Devleti adlı grubun kontrolü altında bulunduğu bildiriliyor.