Irak güvenlik güçlerinden Mehdi Ordusu’na operasyon
SAAF-Irak güvenlik güçleriyle Mehdi Ordusu arasında Nasıriye kentinde yaşanan çatışmalarda 11
SAAF-Irak güvenlik güçleriyle Mehdi Ordusu arasında Nasıriye kentinde yaşanan çatışmalarda 11 kişinin öldüğü, 100’den fazla kişinin de yaralandığı bildiriliyor.
Nasıriye Sağlık Müdürü Hadi el-Bedr, hastanelere 2’si asker 9 cesedin getirildiğini çoğunluğunu sivillerin oluşturduğu 91 yaralının da hastanelere kaldırıldığını bildirdi.
Alman haber ajansı görgü tanıklarına dayanarak ölenlerin sayısını 17 olarak duyururken Irak güvenlik yetkilileri, çatışmaların polisin, yola bomba yerleştirmeye çalışan Mehdi Ordusu’na mensup kişilere dün gece yaptığı müdahaleden sonra başladığını bildirdi.
Polisin bu iki kişiyi yakalamasından sonra Mehdi Ordusu’nun söz konusu şahısların serbest bırakılmasını istediğini belirten yetkililer, iki taraf arasındaki çatışmaların halen sürdüğünü ifade ettiler.
Nasıriye’nin yer aldığı Zikar kentinde güvenlik yetkisi Irak güvenlik güçlerinde bulunuyor.
İlgili Haberler
Irak hükümeti, silahların toplanması için aşamalı plan hazırladı
23 Eylül 2026 09:20
Bedir Örgütü: ABD’nin asıl hedefi Direniş Ekseni’nin silahları
23 Eylül 2026 09:00
Barrack: Zeydi harika bir iş çıkarıyor
22 Eylül 2026 21:20
Irak'ta silahların kontrolü için 90 günlük süreç başlıyor
22 Eylül 2026 10:06
