Son Dakika
İnşa

Laricani: ABD'nin koşulları müzakereleri pratikte imkânsız kılıyor

02 Eylul 2025 Bu sayfayı yazdır

İran, ABD ile müzakere kapısını açık tutarken, Washington’un ön koşullu taleplerinin süreci imkânsız hâle getirdiğine dikkat çekiyor. Tahran, mantıklı ve sorumlu bir diyalog arayışında olduğunu vurgularken, ABD’nin diplomatik süreci defalarca sabote ettiğini hatırlatıyor.

Laricani: ABD'nin koşulları müzakereleri pratikte imkânsız kılıyor
Laricani: ABD'nin koşulları müzakereleri pratikte imkânsız kılıyor YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH- İran Yüksek Milli Güvenlik Konseyi Sekreteri Ali Laricani, X platformunda yaptığı paylaşımda, “ABD ile müzakerelerin kapısı kapalı değil” ifadesini kullandı ve Tahran’ın rasyonel ve sorumlu bir müzakere süreci istediğini vurguladı.

Laricani, Amerikalıların müzakerelerden söz etmesine rağmen masaya oturmadığını belirterek, “İran'ın müzakere etmediğini iddia ediyorlar; oysa İran her zaman mantıklı bir diyalog arayışında” dedi.

Haber içi

Laricani ayrıca, ABD’nin İran’ın füze kabiliyetlerine kısıtlama getirilmesi gibi önceden başarılması mümkün olmayan konuları gündeme getirdiğini ifade etti ve “Amerika'nın sunduğu model, müzakere sürecini pratikte imkânsız hâle getiriyor” yorumunu yaptı.

Daha önce İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekai de, ABD’nin müzakerelere iyi niyetli yaklaşmadığını ve diplomatik süreci defalarca sabote ettiğini belirterek, Washington’un uluslararası anlaşmalara ilişkin taahhütlerini yerine getirmediğini vurgulamıştı.

İlgili Haberler