Ahmedinejad kırıp döküyor, Laricani topluyor

img
Ahmedinejad kırıp döküyor, Laricani topluyor YDH

SAAF-Yürüttüğü nükleer programın barışçılığı konusunda dünyayı ikna etme sıkıntısı yaşayan




SAAF-Yürüttüğü nükleer programın barışçılığı konusunda dünyayı ikna etme sıkıntısı yaşayan İran, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın açıklamalarıyla bozulan diplomatik imajını Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani ile tamir etmeye çalışıyor.

 

İran’ın Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri ve nükleer programıyla ilgili baş müzakerecisi Ali Laricani'nin kardeşi ve İran Yargı Gücü Başkanı Ayetullah Şahrudi'nin danışmanı Muhammed Cevad Laricani Dünya Ekonomik Forumu Ortadoğu toplantıları için bulunduğu Ürdün'de Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın İsrail’in haritadan silinmesi gerektiği konusundaki sözlerini Batı medyasını suçlayarak izah etmeye çalıştı.

 

İsrail’in haritadan silinmesi ile ilgili polemiğin Batı medyasının çarptırması olduğunu öne süren Laricani, İran Cumhurbaşkanının İsrail'in haritadan silinmesi konusunda bir şey söylemediğini savundu.

 

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın Holokost konusundaki çıkışı da İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei’nin Dış politika Danışmanı Ali Ekber velayeti tarafından yumuşatılmaya çalışılmıştı.

 

İran’ın Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Laricani’nin İran kara sularını ihlal eden İngiliz askerlerinin durumuyla ilgili olarak İngiltere’den gelen bir heyetle görüştüğü sırada Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın İngiliz askerlerini devlet töreniyle serbest bırakması ve ellerini sıkarak uğurlaması da Ahmedinejad’ın dengesiz çıkışları olarak İran basınında eleştiri konusu yapılmaya devam ediyor.

 

İran’daki siyasi yelpazede merkez sağın en önemli gazetelerinden biri olarak kabul edilen Cumhuri-yi İslami gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mesih Muhaciri, son günlerde yazdığı bir yazıda İngiliz askerleri konusundaki tutumundan ve Mısır’la diplomatik ilişkilerin başlatılması konusundaki ilginç çıkışından dolayı Ahmedinejad'ı eleştirmişti.

 

Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ı ülkenin diplomatik itibarını zedeleyecek aşırı çıkışlar yapmakla suçlayan Muhaciri, Mısır’ın İsrail konusundaki tutumunda en küçük bir değişiklik bile gözlemlenmediği halde Ahmedinejad’ın “Mısır hazırsa hemen bugün mesai saati bitmeden Mısır’daki büyükelçiliğimizi açmaya hazırız” açıklamasını “yalvarır tarzda yapılmış bir açıklama” olarak nitelendirmiş ve bunun ülkenin itibarını zedelediğini belirtmişti.

 



Makaleler

Güncel