Eski İranlı diplomat Mısır’da kayboldu
Eski İranlı diplomat Emir Musavi’nin Mısır’da gizemli şekilde kaybolduğu, güvenliği konusunda endişeler bulunduğu ancak Mısır makamlarının resmi açıklama yapmadığı bildirildi.
YDH- Israel Hayom’un aktardığına göre, eski İranlı diplomat Emir Musavi, Mısır’da kayboldu. Daha önce Sudan ve Cezayir’de görev yapmış olan Musavi’nin, sosyal medya hesabında yer alan açıklamaya göre, “güvenliği konusunda endişe uyandıran” bir şekilde ortadan kaybolduğu bildirildi. Ancak bu olağan dışı paylaşım dışında, Mısır havalimanı yetkililerinden resmi bir açıklama yapılmadı.
Musavi’nin X hesabında, kendisinin Mısır’a “resmi davet” üzerine gittiği ve havaalanında gizemli bir şekilde ortadan kaybolduğu belirtildi. Buna rağmen Mısır makamlarından herhangi bir resmi teyit gelmedi. Paylaşıma yorum yapan takipçilere, hesabı yöneten kişinin kaybolma haberini duyurduğu ifade edildi.
Hesaptan yapılan açıklamada, “yokluğunun güvenliğiyle ilgili pek çok soru doğurduğu ve gerçeğin ortaya çıkarılması yönünde acil talepler bulunduğu” kaydedildi.
Esbar Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin direktörü olan 68 yaşındaki Musavi, geçmişte Brüksel, Sudan ve Cezayir’de diplomatik görevlerde bulunmuştu.
Necef doğumlu olan Musavi ve ailesi, 1981 yılında dönemin Irak diktatörü Saddam Hüseyin’in kararıyla binlerce İranlıyla birlikte Irak’tan sınır dışı edilmişti.
İlgili Haberler
Rızai: ABD haydutluk ederse başına tarihe geçecek bir bela açarız
27 Ağustos 2026 23:44
Hürmüz Boğazı’nda tanker hedef alındı
27 Ağustos 2026 09:39
Bloomberg: Trump güvenli dedi ancak Hürmüz tamamen temizlenemedi
27 Ağustos 2026 09:14
İran’dan UAEA’ya nükleer tesis denetimi için protokol şartı
27 Ağustos 2026 08:23
