Lübnan'daki çatışmalar bu sabah yeniden başladı

img
Lübnan'daki çatışmalar bu sabah yeniden başladı YDH

SAAF-Lübnan’ın Trablus kentinde bulunan Nahru’l- Bared Filsitin mülteci kampında Lübnan




SAAF-Lübnan’ın Trablus kentinde bulunan Nahru’l- Bared Filsitin mülteci kampında Lübnan ordusuyla Fethu’l İslam militanları arasında yaşanan çatışmaların bu sabah yeniden başladığı bildiriliyor.

 

El-Alem televizyonunun haberine göre Lübnan ordusu, operasyonlarını Nehru’l Bared Filistin mülteci kampı civarındaki Fethu’l- İslam militanlarının bulunduğu bölgelere yoğunlaştırdı.

 

El-Cezire televizyonu da bu sabah yaşanan çatışmalarda iki sivilin öldüğünü duyurdu.

 

Nehru’l- Bared Filistin mülteci kampı halk temsilcisi Ebu Hişam Leyla, el-Cezire televizyonuna verdiği demeçte kampa yönelik rast gele ateş açıldığını ve bu sebebple birçık sivilin hayatını kaybettiğini belirtti.

 

Hamas’ın Lübnan temsilcilerinden Usame Hemdan da Nehru’l Bared mülteci kampındaki durumun kötüleştiğini belirterek buradaki sivillerin korunması gerektiğini ifade etti.

 

Lübnan ordusunun dün gece Trablus kentine hakim olduğu ve Nehru’l- Bared  mülteci kampı içindeki ve civarındaki binalarda aramalar yaptığı bildirilmişti.

 

Dün yaşanan çatışmalarda 23 Lübnan askerinin öldüğü, 19 kişinin yaralandığı ve 15 Fethu’l- İslam militanının öldürüldüğü bildirilmişti.

 

40 bin Filistinli mültecinin yaşadığı kampın sorumlusu, çatışmalarda kampta bulunan 10 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.

 

Öte yandan Beyrut’ta Hıristiyanların yaşadığı Eşrefiye semtinde bomba yüklü bir araçla yapılan saldırıda bir kadının öldüğü 10 kişinin de yaralandığı bildiriliyor.