Suriye: Fethu’l- İslam düşmanın kurduğu yasadışı bir örgüttür

img
Suriye: Fethu’l- İslam düşmanın kurduğu yasadışı bir örgüttür YDH

SAAF-Suriye üç gündür Lübnan ordusuyla çatışan Fethu’l İslam örgütünün düşman tarafından




SAAF-Suriye üç gündür Lübnan ordusuyla çatışan Fethu’l İslam örgütünün düşman tarafından kurulan yasadışı bir örgüt olduğunu belirtti.

 

Bugün şam Üniversitesi’nde bir açıklamada bulunan Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, siyonizmle savaşmanın ve Filistin’in özgürleştirilmesinin Fethu’l İslam örgütünün amaçları içerisinde yer almadığını belirterek “bu örgütün geçmişi de gösteriyor ki bunlar Lübnan’ı kaosa sürüklemeye çalışan düşman tarafından kurulmuştur” dedi.

 

Suriye’nin yedi yıllık Beşşar Esed dönemiyle birlikte Lübnan güvenliğini bozan her türlü girişimi mahkum ettiğini resmi bir tutum olarak ortaya koyduğunu belirten Muallim, Suudi Arabistan Dışişleri bakanı Suud el-Faysal’ın Lübnan konusunu görüşmek üzere Şam’a gelmesinin planlandığını, ama bunun çeşitli sebeplerle gerçekleşmediğini ifade etti.

 

Suriye Dışişleri Bakanı Muallim ayrıca Refik Hariri cinayeti ile ilgili kurulacak olan bir uluslar arası mahkemenin ABD'nin elinde bölgedeki güvenlik ve istikrarı bozacak bir araç olduğunu belirterek bu mahkemeyle işbirliği yapmayacaklarını söyledi.   

 

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal’ın Şam görüşmelerine İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki’nin de katılması bekleniyordu.

 



Makaleler

Güncel