Son Dakika
İnşa

Sünni aşiretlerden Baas terörü uyarısı

05 Aralık 2007 01:00 Bu sayfayı yazdır

SAAF-Irak’taki teröre karşı “kurtuluş şurası” adı altında örgütlenen Sünni aşiretler, kapatılan Baas

Sünni aşiretlerden Baas terörü uyarısı
Sünni aşiretlerden Baas terörü uyarısı YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

SAAF-Irak’taki teröre karşı “kurtuluş şurası” adı altında örgütlenen Sünni aşiretler, kapatılan Baas partisinin “Hizbu’l- Avde” adı altında Bakuba kentinde yeniden etkinlik kurmaya başladığını belirtti.

 

Bakuba Kurtuluş Şurası üyesi Avad Rebii, devrik Baas partisi liderlerinin Hizbu’l- Avde adlı yeni bir örgüt kurarak Bakuba kentinde yeniden etkin bir şekilde faaliyet göstermeye başladığını söyledi.

 

Bakuba’daki yerel idarecilerin ve güvenlik yetkililerinin ihmali yüzünden Baasçıların kentte birçok toplantı yaptığını ve adam toplamaya çalıştığını belirten Rebii, Saddam kalıntılarının yerel yönetime ve güvenlik güçlerine sızmasından endişe duyduklarını söyledi.

 

Irak hükümetinden el-Kaide örgütüne karşı mücadele etmek için Bakuba Kurtuluş Şurası’na yardım etmesini isteyen Rebii, hükümetten silah talep etti.

 

İlgili Haberler