BM: Fethu’l İslam’ın kampa girişinden haberdardık

img
BM: Fethu’l İslam’ın kampa girişinden haberdardık YDH

SAAF-Birleşmiş Milletler yetkilileri halen Lübnan ordusuyla çatışan Fethu’l- İslam militanlarının




SAAF-Birleşmiş Milletler yetkilileri halen Lübnan ordusuyla çatışan Fethu’l- İslam militanlarının Nehru’l- Bared Filistin mülteci kampına girdiğini aylar önce bildiklerini açıkladı.

 

Bugün Trablus’taki Nehru’l- Bared Filistin mülteci kampındaki BM temsilcileri Karen Koning ve Ebu Ziyad’la bir röportaj yapan Washington Times gazetesi, BM yetkililerinden Ebu Ziyad’ın “Biz, şu an Lübnan ordusuyla çatışan yabancı militanların kampa girdiğini aylar önce biliyorduk” dediğini nakletti.

 

Gazeteye açıklamada bulunan Ebu Ziyad, “Bu militanların taşıdıkları silah ve mühimmatlarla kampa girdiğini biliyorduk; ama onların kampa girişini engellemek için hiçbir kurum bize yardımcı olmadı” dedi.

 

Fethu’l- İslam militanlarının gruplar halinde kampa girdiklerini belirten BM yetkilisi, militanların Suudi Arabistan, Ürdün, Yemen ve Bangladeşli olduğunu ifade etti. Nehru’l- Bared Filsitin mülteci kampındaki Filistinlilerin bunların kampa girişlerinden rahatsız olduğunu ve onlardan kampı terk etmelerini istediklerini de belirten yetkili, yabancı militanların Filistinlilerin bu isteğine aldırmadığını söyledi.

 

3 Mayıs’ta sitemizde yayınladığımız “Fethu’l- İslam’dan Filistin mülteci kampına saldırı” başlıklı haberimiz de BM yetkilisinin Fethu’l- İslam’la Filistinli mülteciler arasında yaşanan gerginliklere ilişkin sözlerini doğruluyor.

 

El-Kaide’nin Lübnan uzantısı olarak bilinen Fethu’l- İslam’la Lübnan ordusu arasında yaşanan çatışmalarda şimdiye kadar 58 kişinin öldüğü, bunlardan 30’unun asker, 17’sinin örgüt militanı geri kalanların da sivil olduğu bildiriliyor.