ABD Lübnan’a silah göndermeye devam ediyor
SAAF-Lübnan ordusunun Nehru’l- Bared Filsitin mülteci kampında gizlenen fethu’l- İslam
SAAF-Lübnan ordusunun Nehru’l- Bared Filsitin mülteci kampında gizlenen fethu’l- İslam militanlarına yönelik operasyonları devam ederken ABD’nin Lübnan’a çok sayıda silah ve mühimmat göndermeye devam ettiği bildirildi.
Beyrut havaalanı kaynakları, ABD hava kuvvetlerine bağlı üç kargo uçağının Beyrut havaalanına indiğini belirterek inen uçaklardaki çok sayıda silah ve mühimmatın tahliye edildiğini açıkladı.
Dün de ABD’ye ve Amerika’nın bölgedeki Arap müttefiklerine ait silah yüklü 6 kargo uçağı, Beyrut havaalanına inmişti.
Söz konusu silahların geçtiğimiz aylarda Lübnan’a gönderilmesinin düşünüldüğü, ancak Fethu’l- İslam örgütüyle Lübnan ordusu arasındaki çatışmaların başlamasından sonra silahların şimdi gönderilmeye başlandığı bildiriliyor.
İlgili Haberler
İsrailli merkez, Lübnan ordusu subaylarını fişledi
23 Eylül 2026 09:28
Güney Lübnan’da hava saldırısı, topçu ateşi ve yıkım
21 Eylül 2026 17:03
Trump’tan Aun’a saldırılar altında “barış ve güvenlik” mesajı
21 Eylül 2026 16:53
Hizbullah'tan Ali Tahir cephesiyle ilgili ilk resmi açıklama
20 Eylül 2026 23:50
