İngilizlerle Baasçı istihbaratçılardan Mehdi Ordusu’na operasyon

img
İngilizlerle Baasçı istihbaratçılardan Mehdi Ordusu’na operasyon YDH

SAAF-Irak’ın güneyindeki Basra kentinde öldürülen Mehdi Ordusu’nun üst düzey komutanlarından




SAAF-Irak’ın güneyindeki Basra kentinde öldürülen Mehdi Ordusu’nun üst düzey komutanlarından Ebu Kadir’e yönelik saldırının Baasçı istihbarat unsurlarıyla İngiliz birliklerinin ortak operasyonu olduğu belirtildi.

 

Mukteda Sadr’a bağlı Sadr hareketi yetkilileri, İngiliz birliklerinin eski rejimin güvenlik ve istihbarat unsurlarıyla işbirliği yaptıklarını belirterek İngiliz güçlerinin kendilerine çalışan Saddam’ın Fedaileri adlı eski rejimin unsurlarını Sadr hareketi liderlerine yönelik istihbarat ve suikastlarda kullandığını açıkladı.

 

İşgal sürecinde Saddam’ın Fedaileri adıyla örgütlenen eski rejim askeri ve istihbarat unsurlarının bazı bakanlıklara ve Irak istihbarat örgütüne ait kimlik kartlarını taşıdıklarını belirten kaynaklar, bu kişilerin Mehdi Ordusu’na yönelik bombalı saldırılarda ve suikastlarda görev aldığını ifade ettiler.

 

Sadr hareketine bağlı kaynaklar, Basra’da öldürülen Mehdi Ordusu’nun üst düzey komutanlarından Ebu Kadir’e yönelik saldırıda da Baasçıların kullanıldığını belirttiler.