Fethu’l- İslam mensubu 4 Suudi vatandaşı öldürüldü

img
Fethu’l- İslam mensubu 4 Suudi vatandaşı öldürüldü YDH

SAAF-Suudi Arabistan’ın Lübnan Büyükelçisi Abdülaziz Hoca, şimdiye kadar Lübnan ordusuyla




SAAF-Suudi Arabistan’ın Lübnan Büyükelçisi Abdülaziz Hoca, şimdiye kadar Lübnan ordusuyla Fethu’l- İslam militanları arasında yaşanan çatışmalarda örgüt üyesi dört Suudi Arabistan vatandaşının öldürüldüğünü açıkladı.

 

Londra’da yayınlanan el-hayat gazetesine açıklamalarda bulunan Suudi Arabistan’ın Lübnan Büyükelçisi Abdülaziz Hoca, öldürülen Suudi Arabistan uyruklu teröristlerin kimliğinin henüz belirlenemediğini belirterek örgüt militanlarının çoğunun Suudi Arabistan, Suriye, Lübnan ve Cezayir vatandaşlarından oluştuğunu söyledi.

 

Fethu’l- İslam örgütüyle Lübnan ordusu arasında yaşanan çatışmalarda şimdiye kadar 78 kişinin hayatını kaybettiği bildirilirken Fethu’l İslam, 25 militanının Lübnan ordusu tarafından öldürüldüğünü açıkladı. Lübnan Savunma bakanı İlyas el-Mur ise örgütle yaşanan çatışmalarda 33 Lübnan askerinin öldürüldüğünü belirtti.

 

Lübnanlı yetkililer, Fethu’l- İslam militanlarının teslim olmaması halinde bu örgüte yönelik daha sert önlemler alacaklarını belirtirken Başbakan Fuad Sinyore de Lübnan ordusunun Nehru’l- Bared Filistin mülteci kampına sığınan teröristlerin kökünü kazımakta kararlı olduğunu ifade etti.