Tarık Haşimi’den Mukteda Sadr’ın açıklamalarına olumlu tutum
SAAF-Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Hizb-i İslami grubu lideri Tarık Haşimi, Mukteda Sadr’ın
SAAF-Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Hizb-i İslami grubu lideri Tarık Haşimi, Mukteda Sadr’ın İslami birlik oluşturulması çağrısını olumlu karşıladığını belirtti.
Dört ay aradan sonra geçtiğimiz cuma günü Kufe mescidinde cuma namazı kıldıran Irak’ın etkili Şii liderlerinden Mukteda Sadr, cuma namazı hutbesinde “Irak’taki Sünni kardeşlerime mesajımı ilettim, biz Müslümanlar olarak kardeşiz, işgalcilerin aramızda ayrılık ve fitne yaratmasına izin vermemeliyiz. Biz Sünnilerle her aklanda işbirliğine hazırız ve ben dostluk elimi onlara uzatıyorum” demişti.
Taraftarlarından Sünnileri ve Hıristiyanları her türlü saldırıdan korumaya çağıran Sadr, işgalcilerin Irak’tan çekilmesi gerektiğini belirterek iç çatışmaların işgalcilerin çıkarına olduğunu söylemiş ve Iraklılara yönelik saldırıları mahkum etmişti.
Irak’taki en büyük Sünni parti olan Hizb-i İslami’nin lideri Tarık Haşimi de bugün yaptığı açıklamada Mukteda Sadr’ın birlik yönündeki mesajını olumlu karşıladığını belirtti.
İlgili Haberler
Irak hükümeti, silahların toplanması için aşamalı plan hazırladı
23 Eylül 2026 09:20
Bedir Örgütü: ABD’nin asıl hedefi Direniş Ekseni’nin silahları
23 Eylül 2026 09:00
Barrack: Zeydi harika bir iş çıkarıyor
22 Eylül 2026 21:20
Irak'ta silahların kontrolü için 90 günlük süreç başlıyor
22 Eylül 2026 10:06
