İran ABD görüşmesinden üç taraf da memnun

img
İran ABD görüşmesinden üç taraf da memnun YDH

SAAF-ABD ile İran’ın Irak konusundaki görüşmelerinin ardından yapılan açıklamalar görüşmeden




SAAF-ABD ile İran’ın Irak konusundaki görüşmelerinin ardından yapılan açıklamalar görüşmeden tüm tarafların memnun olduğunu ortaya koyuyor.

 

ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Ryan Crocker, dört saat süren İran ABD görüşmelerinin olumlu geçtiğini söyledi.

 

Tahran’dan daha olumlu hareketler beklediklerini söyleyen Crocker, İran tarafının görüşmelerin ikinci tutunun yapılmasından yana olduğunu belirtti.

 

Müzakerelerin dört saat boyunca sürdüğünü belirten ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Ryan Crocker, “Toplantı ticari bir görüşme gibiydi ve bu toplantıda Irak konusunda geniş çaplı anlaşmalara varıldı” dedi.

 

İranlılara tavırlarını değiştirmelerini ve Irak’taki milislere silah yardımı yapmamalarını ve milislere askeri eğitim vermemelerini söylediğini belirten Crocker, İranlıların ikinci bir toplantı yapılmasını önerdiğini, kendilerinin de bunu düşüneceklerini ifade etti.

 

İran’ın Bağdat Büyükelçisi Hasan Kazımi Kummi de görüşmelerin yapıcı geçtiğini belirterek İran’ın Irak güvenlik güçlerinin silah ve teçhizat açısından takviye edilmesinin önemine değindi.

 

Irak hükümetinin tarafları ikinci kez görüşme için davet edeceğini söylediğini belirten Kummi, bu davete olumlu baktıklarını, davetin İran tarafına resmi olarak iletilmesi durumunda bunu değerlendireceklerini söyledi.

 

Irak güvenlik güçlerinin silah ve teçhizat açısından yetersiz olduğuna değinen Kummi, İran’ın Irak güvenlik güçlerinin eğitimine ve yapılandırılmasına yardım etmek istediğini belirtti.

 

Görüşmeyi talep eden Irak hükümetinin de bugün gerçekleştirilen görüşmeyi olumlu bulduğu ve görüşmelerin sürmesi gerektiğini bildirdiği ifade ediliyor.