Galibaf: Aksa Tufanı İsrail’i hezimet bataklığına sürükledi

img
Galibaf: Aksa Tufanı İsrail’i hezimet bataklığına sürükledi YDH

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, Aksa Tufanı Operasyonu’nun İsrail’i ağır bir hezimete sürüklediğini, küresel dengeleri sarstığını ve direnişin Gazze’den dünyanın büyük şehirlerine uzanan küresel bir harekete dönüştüğünü vurguladı.




YDH- İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, Çarşamba sabahı meclisin açık oturumunda Aksa Tufanı Operasyonu'nun yalnızca İsrail'e ağır ve stratejik bir darbe vurmakla kalmadığını, aynı zamanda küresel istikbarın hesaplarını da altüst ederek bölgenin geleceğine dair planlarını yerle bir ettiğini söyledi.

Galibaf, “Aksa Tufanı Operasyonu, Siyonist rejimi hezimet bataklığına sürükledi.” ifadelerini kullandı.

Galibaf, İsrail’in işlediği tüm suçlara rağmen bölgedeki dengelerin değiştiğine dikkat çekerek, “Filistin, Lübnan ve Yemen’deki direniş cephesi öyle bir noktaya ulaştı ki, bugün İsrail varlığı dünyanın en nefret edilen rejimlerinden biri hâline geldi” dedi.

Meclis Başkanı, operasyonun yalnızca İsrail’in caydırıcılığını sarsmadığını, aynı zamanda dünyayı Amerikan nüfuzuna karşı mesafe almaya ve mazlumların yanında durmaya yönelttiğini vurguladı.

“Aksa Tufanı, İsrail’le normalleşme projesini de boşa çıkardı” diye ekledi.

Galibaf konuşmasında direnişin küreselleşen boyutuna işaret ederek şu ifadeleri kullandı:

“Bugün direnişin coğrafyası artık sadece Gazze, Sana veya Beyrut’la sınırlı değil. Sidney’den Berlin’e, Barselona’dan Madrid’e, Londra’dan Amsterdam’a, Toronto’dan hatta Amerika’nın kentleri ve üniversitelerine kadar uzanıyor. Küresel Sumud Filosu, dünyanın dört bir yanında yükselen direnişin simgesi hâline geldi.”



Makaleler

Güncel