Lahud’dan bunalımın çözümü için altı kişilik kabine önerisi

img
Lahud’dan bunalımın çözümü için altı kişilik kabine önerisi YDH

SAAF-Lübnan Cumhurbaşkanı Emil Lahud, ülkede yaşanan siyasi bunalımın çözümü için 6 kişilik




SAAF-Lübnan Cumhurbaşkanı Emil Lahud, ülkede yaşanan siyasi bunalımın çözümü için 6 kişilik bir kabine kurulmasını önerdi.

 

Lübnan’daki Marunilerin lideri Nasrullah Safir’le bir görüşme yapan Cumhurbaşkanı Lahud, ülkedeki siyasi bunalımın çözümü için altı kişilik bir ulusal kurtuluş hükümeti kurulmasını önerdi.

 

Kurulacak altı kişilik hükümette her kesimden bir bakanın bulunmasını isteyen Emil Lahud’un bu öneriyle eylül sonunda yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesindeki görüş ayrılıklarını azaltmayı hedeflediği bildiriliyor.

 

Cumhurbaşkanı Emil Lahud, kurulacak altı kişilik yeni kabinenin, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin zamanında ve planlanan şekliyle gerçekleştirilmesine ve Beyrut’taki kitlesel eylemlerin sona ermesine yardımcı olacağını söyledi.

 

İktidardaki 14 Martçı grubun en büyük partisi olan el-Mustakbel’in lideri Sadeddin Hariri, Lahud’un bu önerisini Refik Hariri mahkemesini engellemeye dönük bir girişim olarak değerlendirdi.

 

Velid Canbolat liderliğindeki İlerici Sosyalist Parti milletvekillerinden İletişim Bakanı Mervan Hammade de Lahud’un önerisinin halkı kandırmaya yönelik boş bir girişim olduğunu söyledi.