Fethu’l- İslam militanlarından Hariri’yi zora sokacak itiraflar

img
Fethu’l- İslam militanlarından Hariri’yi zora sokacak itiraflar YDH

SAAF-Lübnan ordusu tarafından tutuklanan Fethu’l- İslam militanlarının Saadeddin Hariri




SAAF-Lübnan ordusu tarafından tutuklanan Fethu’l- İslam militanlarının Saadeddin Hariri Liderliğindeki el-Mustakbel grubundan doğrudan destek ve himaye gördüklerini itiraf ettikleri bildiriliyor.

 

Ahbar-ı Lübnan haber ajansının bildirdiğine göre Lübnan ordusu tarafından tutuklanan ve halen sorguları devam eden çeşitli ülkelere tabi 25 Fethu’l- İslam militanı, örgütün iktidarın en büyük partisi olan Saadeddin hariri Liderliğindeki el-Mustakbel partisinden doğrudan destek ve himaye gördüğünü itiraf etti.

 

Lübnan güvenlik güçleri tarafından sorgulanan örgüt militanları, el-Mustakbel partisinin Feth’ul- İslam örgütüne yaptığı mali desteğin kesilmesinden sonra örgüt içinde ihtilaflar baş gösterdiğini ve örgütün de özellikle Beyrut’taki askeri merkezlere ateş açarak uyarı mesajları verdiğini açıkladı.

 

Örgüt militanları ayrıca Lübnan güvenlik teşkilatının istihbarat birimlerinin askeri merkezlerine yönelik ateş açma eylemlerinin Fethu’l- İslam’la Mustakbel partisi arasında son dönemde yaşanan sıkıntılardan kaynaklandığını bildiklerini; ama el-Mustakbel’le Fethu’l- İslam arasındaki ilişkinin ortaya çıkmasından korktukları için Fethu’l- İslam’ı suçlamaya cesaret edemediklerini ifade ettiler.