Hariri ailesi ve Arap büyükelçiliklerinin Fethu’l- İslam ilişkileri

img
Hariri ailesi ve Arap büyükelçiliklerinin Fethu’l- İslam ilişkileri YDH

SAAF-Lübnan’ın çok izlenen TV kanallarından New TV, bu akşam Hariri ailesiyle bazı Arap




SAAF-Lübnan’ın çok izlenen TV kanallarından New TV, bu akşam Hariri ailesiyle bazı Arap ülkelerinin Fethu’l- İslam örgütüyle ilişkilerini anlatan bir program yayımladı.

 

New-TV, bu akşamki haber yayınında Lübnanlı bir güvenlik yetkilisiyle yapılan bir röportaja yer vererek çok tartışılacak bir dizi ifşaatta bulundu.

 

New-TV, çeşitli Arap ve İslam ülkelerine mensup Fethu’l İslam militanlarının Beyrut havaalanına yasal yollarla getirilip önce Aynu’l- Hilve Filistin mülteci kampına daha sonra da örgütün selefi düşüncesine uygun bir toplumsal zemini olan Trablus’taki Nehru’l- Barid Filistin mülteci kampına yerleştirildiğini belirterek bu süreçlerde Hariri ailesiyle Lübnan’daki bazı Arap büyükelçilerinin oynadığı role değindi.

 

El-Mustakbel partisi lideri Saadeddin Hariri’nin ismini birkaç defa açıkça zikreden New-TV, Bazı Arap ülkelerinin büyükelçilikleriyle çok yakın teması olan Saadeddin Hariri’nin, birkaç yüz kişilik Fethu’l- İslam örgütünün asli mali destekçisi olduğunu belirtti.

 

Lübnanlı bir güvenlik yetkilisinin açıklamalarına da yer veren New-TV, söz konusu güvenlik yetkilisinin geçtiğimiz aylarda Lübnan ordu merkezlerine atılan el bombalarının ve Akdeniz ve Ortadoğu Bankalarına yönelik soygun girişimlerinin örgütün bilinçli eylemleri olduğunu söylediğini nakletti.

 

Lübnan’da çok etkin olan bir Arap büyükelçiliğinin Hariri grubuyla çok yakın ilişki içerisinde bulunduğunu hatırlatan New-TV, Fethu’l- İslam militanlarının Lübnanlı selefilerin merkezi ve iktidardaki partinin (el-Mustakbel) kalesi niteliğindeki Trablus’a nakledilmesine değindi. Örgüt militanlarına Trablus’ta evler alındığını örgütün yeni militanlar kazanabilmesi ve faaliyet gösterebilmesi için binalar tahsis edildiğini belirten New-TV, örgüte gönderilen silahların da Lübnan İçişleri Bakanlığı’na bağlı güvenlik güçlerinin eskortuyla nakledilmesinin Hariri ailesiyle örgüt arasındaki ilişkinin açık bir göstergesi olduğunu belirtti.

 

Programa katılan Lübnan’ın eski Sünni milletvekillerinden Ulusal Diyalog Partisi Lideri Fuad Mahzumi de Fethu’l- İslam militanlarının Lübnan’a geçtiğimiz şubat ayında getirildiklerini, önce Sayda kentinin güneyindeki Aynu’l- Hilve mülteci kampına yerleştirildiklerini belirterek bu süreçteki mali koordinasyonu Refik Hariri’nin kız kardeşi ve Sayda milletvekili Bayan Behiye Hariri’nin gerçekleştirdiğini, Bayan Hariri’nin örgütün liderleriyle de temas halinde olduğunu açıkladı.

 

 

Mahzumi, Saadeddin Hariri’nin teyzesi Bayan Behiye Hariri’nin Fethu’l- İslam militanlarının Aynu’l- Hilve kampından alınıp Trablus’taki Nehru’l- Barid kampına nakledilmesinde de gerekli ortamı hazırladığını ve mali koordinasyonu sağladığını açıkladı.