Mahmud el-Meşhedani süresiz izne gönderildi
SAAF-Irak Meclis Başkanı Mahmud el- Meşhedani’nin görevinden alındığı ve Irak Uzlaşma Cephesi
SAAF-Irak Meclis Başkanı Mahmud el- Meşhedani’nin görevinden alındığı ve Irak Uzlaşma Cephesi yeni bir aday gösterinceye kadar Meclis Başkan Yardımcısı Halid el-Atiye’nin bu görevi sürdüreceği bildirildi.
Irak Meclis Başkanı Mahmud el-Meşhedani’nin, dün kendisiyle sözlü tartışmaya giren Birleşik Irak İttifakı Milletvekillerinden Feryad Hüseyin Abdullah’ı diğer milletvekillerinin gözü önünde özel koruma görevlisine dövdürmesi üzerine bugün toplanan Irak parlamentosu, Meşhedani’yi süresiz izne ayırdı.
Irak Uzlaşma Cephesi listesinden meclis başkanlığına atanan Mahmud el-Meşhedani’nin, grubu yeni bir meclis başkanı adayı önerinceye kadar görevine dönmeyeceği, meclis başkanlığını ise Birleşik Irak İttifakı üyesi ve meclis başkan vekili Halid el-Atiye’nin yürüteceği bildiriliyor.
İlgili Haberler
Irak hükümeti, silahların toplanması için aşamalı plan hazırladı
23 Eylül 2026 09:20
Bedir Örgütü: ABD’nin asıl hedefi Direniş Ekseni’nin silahları
23 Eylül 2026 09:00
Barrack: Zeydi harika bir iş çıkarıyor
22 Eylül 2026 21:20
Irak'ta silahların kontrolü için 90 günlük süreç başlıyor
22 Eylül 2026 10:06
