Hamas: Abbas darbecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi

img
Hamas: Abbas darbecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi YDH

SAAF-Hamas, Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’ı, “darbecileri” ve “katilleri”




SAAF-Hamas, Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’ı, “darbecileri” ve “katilleri” barındırmakla ve onlarla hatıra fotoğrafı çektirmekle suçladı.

 

Hamas’ın Filistin Yasama Meclisi’ndeki grup sözcüsü Muşir el-Mısri, “el-Fetih’e mensup darbecilerin işlediği cinayetlerden” Filistin özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’ın sorumlu olduğunu söyledi.

 

Hamas’a yakınlığıyla bilinen Filistin Enformasyon Merkezi’nin haberine göre bugün bir basın toplantısı düzenleyen Mısri, “Abbas’ın katilleri ve darbecileri başkanlık konutunda barındırıp onlarla hatıra fotoğrafı çektirmesi en büyük cinayettir” dedi.

 

Abbas’ın makamının katillerin ve adam kaçıranların işkence merkezi haline geldiğini belirten Mısri, dünyanın hiçbir yerinde bir cumhurbaşkanının katilleri ve adam kaçıranları barındırmadığını söyledi.

 

El-Abbas camii imamı Şeyh Muhammed er-Rıfati’nin, özerk yönetime bağlı muhafızlar tarafından kaçırılıp Mahmud Abbas’ın karargahına götürüldüğünü ve orada işkence yapılarak öldürüldüğünü belirten Mısri, bu cinayetin din alimlerine yönelik bir savaş ilanı anlamına geldiğini söyledi.

 

Daha önce de el-Hidaye, en-Nur ve Musab bin Umeyr camii imamlarına yönelik aynı eylemlerin gerçekleştirildiğine dikkat çeken Mısri, bunun bir ABD ve İsrail planı olduğunu ve İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan güvenlik planını etkisiz bırakmayı amaçladığını söyledi.