Hamas: el-Fetih’in tek taraflı ateşkesi oyundan başka bir şey değil

img
Hamas: el-Fetih’in tek taraflı ateşkesi oyundan başka bir şey değil YDH

SAAF-Hamas liderlerinden Sami Ebu Zuhri, el-Fetih’in tek taraflı olarak ilan ettiği




SAAF-Hamas liderlerinden Sami Ebu Zuhri, el-Fetih’in tek taraflı olarak ilan ettiği ateşkesin oyundan başka bir şey olmadığını belirtti.

 

El-Fetih’i Gazze’de işlediği cinayetleri tek taraflı ateşkes ilan ederek örtmeye çalışmakla suçlayan Ebu Zuhri, el-fetih’in bir yandan silahlı adamlarını Gazze sokaklarına dökerek karışıklık çıkarırken diğer yandan da medyada mazlum rolü oynadığını söyledi.

 

El-Fetih’in tek taraflı ateşkes ilanından sonra destek birliği görevlilerinden Muhammed Naim’i kaçırıp öldürdüğünü, Dr. Mahir Acuz’u da evinden kaçırdığını belirten Hamas yetkilisi, İzzedin el-Kassam Tugayları komutanlarından olan kardeşinin de el-Fetih’e bağlı silahlı kişiler tarafından öldürüldüğünü söyledi.

 

El-Fetih liderlerinin bu silahlı kişileri durdurmaya güç yetiremediğini belirten Ebu Zuhri, “Hamas’ın sabrı artık taşmıştır, artık bu cinayetlere tahammül etmeyecektir” dedi.

 

Öte yandan bugün Ramallah'ta bir açıklamada bulunan Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas, el-Fetih'in Hamas liderliğindeki ulusal birlik hükümetinden çekilebileceğini söyledi.