Hamas:, El-Fetih’e, mensup, tutuklular, serbest, bırakılacak" /> Hamas:, El-Fetih’e, mensup, tutuklular, serbest, bırakılacak" /> Hamas: El-Fetih’e mensup tutuklular serbest bırakılacak" /> Hamas: El-Fetih’e mensup tutuklular serbest bırakılacak" /> Hamas: El-Fetih’e mensup tutuklular serbest bırakılacak" /> Hamas: El-Fetih’e mensup tutuklular serbest bırakılacak"> Hamas:, El-Fetih’e, mensup, tutuklular, serbest, bırakılacak">

Hamas: El-Fetih’e mensup tutuklular serbest bırakılacak

Hamas: El-Fetih’e mensup tutuklular serbest bırakılacak"> img
Hamas: El-Fetih’e mensup tutuklular serbest bırakılacak YDH

YDH-Gazze’de kontrol altına alarak güvenliği sağlayan Hamas, tutuklanan el-Fetih mensuplarının serbest bırakılacağını açıkladı.




YDH-Gazze’de kontrol altına alarak güvenliği sağlayan Hamas, tutuklanan el-Fetih mensuplarının serbest bırakılacağını açıkladı.

 

Bugün Gazze’de bir basın toplantısı düzenleyen Hamas Sözcüsü Ebu Ubeyde, el-Fetih’ten tutuklanan aralarında örgütün askeri kanadının üst düzey komutanlarının ve yetkililerinin de bulunduğunu belirterek bugün tutuklanan söz konusu şahısların sağlıklarının iyi olduğunu ve yakında serbest bırakılacaklarını ifade etti.

 

Hamas’ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, beş günlük bir çatışmadan sonra Gazze şeridinde kontrolü sağladı.

 

Hamas’ın el-Fetih içindeki Muhamemd Dahlan liderliğindeki darbeci grubun Gazze’deki saldırılarını kontrol altına alması ve grubun önde gelen yetkililerini tutuklaması üzerine Filistin Özerk Yönetimi lideri Mahmud Abbas, ulusal birlik hükümetini feshettiğini açıkladı.

 

Hamas ise Abbas’ın hükümeti feshetme kararını ciddiye almadığını belirtti.