İsrail Büyükelçisine suikast iddiasına Meksika'dan yanıt geldi

img
İsrail Büyükelçisine suikast iddiasına Meksika'dan yanıt geldi YDH

Meksika yetkilileri, ülkedeki İsrail büyükelçisine yönelik iddia edilen saldırıya dair resmi bir rapor bulunmadığını açıklarken, İran ise suikast girişimi suçlamalarını reddetti. Meksika tarafı diplomatik ilişkilerin sorunsuz sürdürülmesi için iş birliği mesajı verdi.




YDH- Meksika Dışişleri, Güvenlik ve Sivil Savunma Bakanlıkları, Cumartesi günü ortak bir açıklama yaparak, ülkedeki İsrail büyükelçisine yönelik iddia edilen saldırıya dair herhangi bir rapor almadıklarını doğruladı.

Dışişleri Bakanlığı, ülkedeki tüm akredite diplomatik misyonlarla sorunsuz iletişimi sürdürmeye hazır olduklarını bir kez daha vurguladı.

Güvenlik ve Sivil Savunma Bakanlığı ise, talep edilen tüm güvenlik birimleriyle ulusal egemenlik çerçevesinde koordineli ve saygılı iş birliğinin devam ettiğini bildirdi.

Batı medyasında yer alan haberlere göre, Amerikalı ve İsrailli yetkililer, İran’ı İsrail’in Meksika Büyükelçisi Einat Kranz Nieger’e yönelik suikast girişiminde bulunmakla suçladı.

Ancak Meksika’daki İran Büyükelçiliği, bu iddiaları iki ülke arasındaki dostane ve tarihi ilişkilere zarar vermeye yönelik asılsız suçlamalar olarak nitelendirip reddetti.

İlgili Haberler


Makaleler

Güncel