Son Dakika
İnşa

UNIFIL’den Lübnan ordusuna tam destek

22 Kasım 2025 12:56 Bu sayfayı yazdır

Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNIFIL) Komutanı Diodato Abagnara, Lübnan ordusuna destek taahhüdünün sürdüğünü belirterek, ordunun güneyde yeniden konuşlandırılmasının devlet otoritesinin güçlendirilmesi için kritik bir adım olduğunu vurguladı.

UNIFIL’den Lübnan ordusuna tam destek
UNIFIL’den Lübnan ordusuna tam destek YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH- Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNIFIL) Misyonu Komutanı Tümgeneral Diodato Abagnara, Lübnan ordusuna destek verme taahhüdünün devam ettiğini vurguladı.

Abagnara, Lübnan ordusununu "güneyde istikrarı sağlamada ortak" olarak nitelendirirken, ordunun güneydeki çeşitli bölgelere tamamen yeniden konuşlandırılmasının devlet otoritesinin genişletilmesi açısından temel bir adım olduğunu belirtti.

Lübnan’ın bağımsızlığının 82. yıldönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada Abagnara, ülkenin egemenliğine, birliğine ve toprak bütünlüğüne tam saygının, 1701 sayılı Kararın uygulanmasında ilerleme ve kalıcı istikrar için hayati önem taşıdığını kaydetti.

Geçtiğimiz hafta UNIFIL güçleri, Bağımsızlık Günü’nü anmak üzere karargâhta bir araya gelerek Lübnan’a, istikrarına ve egemenliğine desteklerini yenilediklerini ilan etti.

Lübnan Ordu Komutanı Rudolf Heykel ise, İsrail’in Lübnan topraklarını işgali ve artan saldırıların yarattığı baskıya dikkat çekerek, ülkenin “tarihindeki en zorlu kritik aşamalardan birini” yaşadığını söyledi.

Heykel, toprakların kurtarılmasının ise bağımsızlık anısının tamamlanması anlamına geldiğini vurguladı.

İlgili Haberler