Filistin ulusal birlik hükümetinin Başbakanı İsmail Heniye, yarın Mısır’da yapılacak
YDH-Filistin ulusal birlik hükümetinin Başbakanı İsmail Heniye, yarın Mısır’da yapılacak Mahmud Abbas, Ehud Olmert, Hüsnü Mübarek ve Ürdün Kralı Abdullah görüşmesini kınadı.
YDH-Filistin ulusal birlik hükümetinin Başbakanı İsmail Heniye, yarın Mısır’da yapılacak Mahmud Abbas, Ehud Olmert, Hüsnü Mübarek ve Ürdün Kralı Abdullah görüşmesini kınadı.
Bugün Gazze’de bir konuşma yapan Filistin ulusal birlik hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, Filistinlilerin ancak direnişle sonuç alabileceğini belirterek ABD ve İsrail’in Filistin’e hiçbir şey vermeyeceğini söyledi.
Yarın Mısır’ın Şarmu’ş- Şeyh kentinde bir araya gelecek olan Filistin özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas, İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Ürdün Kralı Abdullah ve Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek arasında yapılacak görüşmeye de değinen Heniye, bu tür toplantılara umut bağlamanın bir serap ve hayalden başka bir şey olmadığını ifade etti.
İsmail Heniye, kaçırılan BBC muhabirinin de derhal serbest bırakılmasını istedi ve “artık bu tür şeylere tahammül edemeyiz” diye konuştu.
İlgili Haberler
Kudüs ve Batı Şeria'da yıkım ve baskınlar sürüyor
23 Eylül 2026 11:47
Filistin'de seçim anketi bize ne söylüyor?
22 Eylül 2026 20:46
Gazze’de sağlık felaketi: Hastaneler kapanıyor, hastalıklar yayılıyor
22 Eylül 2026 20:42
Gazze’yi yöneten yapıda 'zimmet' şüphesi ile mali soruşturma
22 Eylül 2026 09:56
