'Kürdistan ve Huzistan': İran, yüzen üslerini artırıyor
İran Deniz Kuvvetleri, Kürdistan yüzen üssünü stratejik bir muharebe destek merkezi olarak donanma filosuna katarken, ikinci yüzen üs “Huzistan”ın da yakın zamanda hizmete gireceği duyuruldu. Komutan Şahram İrani, bölgesel barış ve iş birliği kapsamında dost ülkelerin gemilerine destek sağlama hedefiyle, deniz gücünü artırmaya devam ettiklerini vurguladı.
YDH- İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Şahram İrani, Kürdistan yüzen deniz üssünün donanma filosuna katılması için düzenlenen törende önemli açıklamalarda bulundu.
Üssün, okyanus derinliklerinde yüksek kapasiteli ve tamamen stratejik bir tesis olarak hizmet vereceğini belirten İrani, ana görevinin muharebe birliklerine destek ve refakat operasyonları olduğunu vurguladı.
İrani, İran Deniz Kuvvetleri’nin barış ve dostluk politikası doğrultusunda, bölgedeki dost ve komşu ülkelerin gemilerine hizmet sunmaya hazır olduğunu dile getirdi.
Ayrıca, İran’ın ikinci yüzen deniz üssüne "Huzistan" adının verileceğini açıkladı.
Bu yeni tesisin de donanmanın gücüne stratejik katkı sağlayacağı ifade edildi.
İlgili Haberler
İran: ABD’nin uzak üslerini vurabilecek teknolojiye sahibiz
20 Ekim 2026 23:06
İran: Hürmüz’den petrol kaçakçılığı boğazın açık olduğu anlamına gelme…
20 Ekim 2026 23:00
İran: Yeni bir savaş başlatılırsa, onun ateşi herkesi saracak
20 Ekim 2026 20:01
İran ABD ile anlaşmaya değil savaşmaya hazırlanıyor
20 Ekim 2026 19:54
