İran’ın yerli füze sistemleri ABD gözetimini zorlaştırıyor

img
İran’ın yerli füze sistemleri ABD gözetimini zorlaştırıyor YDH

İran Devrim Muhafızları, Fars Körfezi’nde menzili bölge uzunluğunu aşan yerli yapım füzelerle kapsamlı bir tatbikat gerçekleştirdi; gelişmiş izleme ve kontrol yetenekleriyle ABD güçlerinin hareketleri yakından takip ediliyor.




YDH- İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Ali Rıza Tengsiri, yakın zamanda Fars Körfezi, Naz'at adaları, Hürmüz Boğazı ve Umman Denizi’nde gerçekleştirilen İğtedar tatbikatında, menzili Fars Körfezi'nin uzunluğunu aşan bir füzenin başarıyla fırlatıldığını açıkladı.

Tengsiri, tatbikat boyunca belirlenen tüm hedeflerin başarıyla vurulduğunu ifade ederek, savunma sistemleri ve karadan karaya füzeler dahil olmak üzere çeşitli füze sistemlerinin kabiliyetlerinin sergilendiğini vurguladı.

“Bu manevrada kullandığımız füzenin menzili 1.375 kilometreye ulaşarak Fars Körfezi’nin tamamını kapsadı” diyen Tengsiri, söz konusu füzede, fırlatıldıktan sonra emir alabilme gibi benzersiz özelliklerin bulunduğunu belirtti.

Tatbikatta kullanılan tüm silahların tamamen yerli üretim olduğuna dikkat çeken komutan, ayrıca yüksek isabet oranına sahip yeni bir balistik füzenin de test edildiğini kaydetti.

İranlı yetkili, Fars Körfezi’nde izleme ve kontrol faaliyetlerinin bölgenin tamamında eksiksiz sürdüğünü belirterek, bu gelişmiş kabiliyetlerin ABD güçlerinin bölgedeki hareketlerini tam anlamıyla gözetlemesini mümkün kıldığını dile getirdi.



Makaleler

Güncel