• 07/03/07 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Hizbullah, iktidar kanadının cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda öngördüğü taktiğin sorunu daha da karmaşıklaştıracağını açıkladı.




    YDH-Hizbullah, iktidar kanadının cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda öngördüğü taktiğin sorunu daha da karmaşıklaştıracağını açıkladı.

     

    El-Alem televizyonuna bir demeç veren Hizbullah’ın Lübnan parlamentosu üyelerinden Hasan Hac Hasan, hükümet yanlısı 14 Martçı grubun yeni cumhurbaşkanını parlamento mevcudunun yüzde 51’iyle seçme yönündeki planının sorunu çözmeyeceğini, tersine yeni cumhurbaşkanını da sorunun bir parçası haline getireceğini belirtti.

     

    Hizbullah liderliğindeki Lübnan hükümeti muhalifleri, cumhurbaşkanlığı öncesinde bir ulusal birlik hükümetinin kurulmasını istiyor.

     

    Lübnan’daki hükümet yanlıları, yeni cumhurbaşkanının meclisin 3’te ikisinin oyuyla değil, yüzde 51’inin oyuyla seçilebileceğini açıkladı.

     

    Hizbullah milletvekili Hac Hasan, hükümet yanlılarının ABD desteğiyle cumhurbaşkanlığı seçimi gibi önemli bir meseleyi yasaları çiğneyerek meclisin yarısından bir fazla oyla seçmeye çalışmasının ülkeyi daha büyük sorunlarla karşı karşıya getireceğini belirtti.

     

    Hükümet yanlıları, görev süresi önümüzdeki son baharda bitecek olan Emil Lahud’un yerine kendilerine yakın bir ismi cumhurbaşkanlığına seçmek istiyor.

     

    Hizbullah liderliğindeki muhaliflere yakın bir isim olan Cumhurbaşkanı Emil Lahud, mevcut hükümetin yasadışı olduğunu belirterek görev süresi sona erdiğinde görevi bu kabineye bırakmayacağını açıklamıştı.